Persbericht

NAVTEQ Network for Developers(TM) brengt nieuwste SDK van Visioglobe uit op NN4D.com VisioDevKit 1.1 maakt het mogelijk om apps te ontwikkelen met geraffineerde 3D-kaartweergave en mogelijkheden voor indoornavigatie met behulp van NAVTEQ Data

Veldhoven - 8 juni 2011 - NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele reclame wereldwijd, heeft vandaag de beschikbaarheid van Visioglobe® VisioDevKit 1.1 op de NAVTEQ Network for Developers(TM) (NN4D)-website aangekondigd. De nieuwe versie van de Software Development Kit (SDK) kan gedownload worden via www.NN4D.com/visiodevkit. Ontwikkelaars van mobiele toepassingen kunnen hiermee op eenvoudige wijze apps voor out- en indoornavigatie maken en optimaliseren.

De VisioDevKit 1.1 is een realtime 2D- en 3D-rendering engine en SDK die is gemaakt door het in Grenoble gevestigde Visioglobe. Door gebruik te maken van de visuele content van NAVTEQ, helpt de VisioDevKit ontwikkelaars van mobiele oplossingen bij het maken van toepassingen met outdoor 3D-kaartweergave waardoor consumenten zich beter kunnen oriënteren in voor hen onbekende of complexe omgevingen. Versie 1.1 breidt deze functionaliteit verder uit door de ondersteuning voor indoornavigatie met behulp van het onlangs gelanceerde product NAVTEQ Destination Maps(TM). Door de integratie van Destination Maps in VisioDevKit, kunnen toepassingsontwikkelaars indoorroutes direct vanuit de SDK berekenen, wat een nauwkeurigere routebeschrijving voor bezoekers van bijvoorbeeld grote winkelcentra oplevert.

Destination Maps bestaan uit een unieke set kaartkenmerken met gedetailleerde locatiegegevens waarmee gebruikers efficiënter kunnen navigeren en binnenlocaties kunnen verkennen. Met NAVTEQ Destination Maps maken locatiegebonden services de overstap van straten en trottoirs naar de verkenning van routes door complexe binnenlocaties.

VisioDevKit 1.1 bevat ontwikkelaardemo's die voorbeeldkaartgegevens en content van NAVTEQ® gebruiken om ontwikkelaars de kans te geven op een hands on experience. VisioDevKit integreert voorbeeldgegevens van NAVTEQ's Enhanced 3D City Models voor München en een plattegrond van een overdekt winkelcentrum in de Verenigde Staten van NAVTEQ Destination Maps.

"Tijdens de ontwikkeling van de VisioDevKit werkten we nauw samen met Visioglobe, om hen te voorzien van technische ondersteuning, straat- en plattegrondgegevens en visuele 3D-content", zei Marc Naddell, vice president, Partner and Developer Programs, NAVTEQ. "Het technologiebedrijf Visioglobe ontwikkelt geavanceerde renderingtools voor navigatie. Ze waren early adopters van Enhanced 3D City Models en zijn nu een van de eersten die NAVTEQ Destination Maps in hun toolkit integreren."

"VisioDevKit is een SDK die perfect geschikt is voor ontwikkelaars die graag interactief werken, zodat ze veel aandacht kunnen besteden aan de functionaliteit en de gebruikersinterface van de toepassing en de manier waarop de toepassing NAVTEQ-gegevens gebruikt", zei Hector Briceño, vice president engineering bij Visioglobe. "De toepassingsontwikkelaar heeft geen diepgaande kennis nodig van 3D-graphics en rendering-technieken omdat Visioglobe de graphics rendering van de SDK al heeft geoptimaliseerd om efficiënt te kunnen omgaan met de visuele versnellingstechnologie op de huidige mobiele apparatuur. Daarnaast maakt VisioDevKit het mogelijk om Application Programming Interfaces (API's) te gebruiken - positioneringstechnologieën die geschikt zijn voor indoornavigatie."

VisioDevKit 1.1 is voor toepassingsontwikkelaars over de hele wereld gedurende een evaluatieperiode van 90 dagen gratis beschikbaar bij NN4D.com. Ga naar www.nn4d.com/visiodevkit om de kit te downloaden.