Ingezonden persbericht


PERSBERICHT FINALE TOPTOETS 2011

JONG, SLIM EN VOL BELOFTES

Op woensdag 8 juni 2011 heeft bij VNO-NCW/ MKB Nederland de finale van de vijftiende Toptoets, de jaarlijkse uitdaging voor leerlingen met talent op het gebied van leren, weten en denken, plaatsgevonden. Het zijn leerlingen die de overstap maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De 26 besten uit een landelijk veld van 1.400 deelnemers hebben gestreden om de Hugo de Groot-trofee en de bijbehorende studiebeurzen voor later.

De jury van de Toptoets 2011, bestaande uit de hoogleraren Frits van Oostrom (Universiteit Utrecht), Hendrik W. Lenstra (Universiteit Leiden) en onder voorzitterschap van Noud van Rooij (directeur VNO-NCW) kende de Hugo de Groot-trofee en bijbehorende studiebeurs voor later van 2500 euro toe aan de winnaar Nathaniël Steenhuis leerling van Het Kompas te Maarssen. Hij draagt volgens de jury de meeste beloften voor later in zich. Als goede tweede wees de jury Niels van der Burg aan, leerling van de Johannes de Doperschool te Zevenhoven en als beste alfa-deelnemer Tama Schreurs van de beasisschool Stedeke te Diepenheim en als beste bètadeelnemer Henrik van Hoef van de Rehobothschool te Nijkerk. Zij ontvingen een studiebeurs van 1000 euro. Alle finalisten ontvingen als aandenken het boek van Sean Covey die het boek "Zeven eigenschappen die jou succesvol maken" heeft geschreven.

De TOPTOETS is een activiteit van de Stichting Cognitief Talent, een ideële, non-profit organisatie, die is opgericht in 1996. Meer over de stichting en de TOPTOETS en De Digitale Topschool is te lezen op www.toptoets.nl.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht