Ingezonden persbericht



Niko Home Control krijgt 'Innovator' status van ETOP

Gorinchem, 8 juni 2011 - Niko heeft voor Niko Home Control de 'Innovator' status gekregen in het kader van de ETOP Awards. Dat heeft de ETOP-organisatie vandaag bekendgemaakt tijdens de Elektrotechniek-persconferentie.

Niko Home Control
Niko introduceert met Niko Home Control een nieuwe generatie elektrische installatie. Met het ecodisplay van Niko Home Control bespaart de gebruiker actief energie, omdat het verbruik op elk moment van de dag in elke afzonderlijke ruimte exact af te lezen is. Niko speelt daarmee in op de trend van bewust omgaan met energie en biedt tegelijkertijd meer comfort en design in huis.

Gebruikers kiezen afhankelijk van hun behoeften welke modules van Niko Home Control ze aanschaffen. Zo is er voor bewoners die hun huis tijdens de vakantie graag veilig achterlaten aanwezigheidssimulatie. Omdat er af en toe licht brandt, lijkt het of er iemand thuis is. Ook gaan de rolluiken automatisch open en dicht.

Ook andere functies van Niko Home Control zijn duurzaam, zoals de zoneverwarming voor het gericht verwarmen van vertrekken en de ecotoets om alle apparaten en lampen uit te schakelen die niet aan hoeven staan.

ETOP Innovation Awards
De ETOP Innovation Awards zijn dé onderscheiding voor innovatie in het vakgebied elektrotechniek. De jury bestaat uit experts op het gebied van elektrotechniek en innovatie. Niko was in 2009 ook al genomineerd met de Niko ledstrips.

"De status van 'Innovator' bevestigt het innovatieve vermogen van Niko", zegt Alexander Brinkman, sales manager van Niko Nederland. "Het draait bij Niko allemaal om praktische oplossingen voor meer comfort in huis en duurzame toepassingen. De combinatie van doordacht design en duurzame materialen en toepassingen maakt van Niko Home Control een topper. We zijn erg trots dat deze nieuwe oplossing nu al erkenning krijgt van de ETOP-organisatie."

Eerder dit jaar ontving Niko al een red dot award voor het onderscheidende design van het ecodisplay dat deel uitmaakt van Niko Home Control.

Vakbeurs Elektrotechniek
Niko is aanwezig op de vakbeurs Elektrotechniek van 3 tot en met 7 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, Hal 12 standnummer D010.

Wie is Niko?
Niko, een Belgisch bedrijf met vestigingen in 7 Europese landen, is gespecialiseerd in oplossingen voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering. Niko zet volop in op doordacht design en een milieuvriendelijke aanpak. Het investeert daartoe sterk in onderzoek en ontwikkeling.

Niko werd in 1919 opgericht door de broers Alphonse en Werner De Backer in Sint-Niklaas. Vandaag wordt Niko geleid door de derde generatie, en is het familiebedrijf uitgegroeid tot Belgisch marktleider. Niko vertrekt voor al zijn oplossingen van de dagelijkse behoeften van zijn klanten, en ontwerpt daarvoor vernieuwende producten, om het leven thuis en op het werk flexibel en gemakkelijker te maken. Het bedrijf telt 800 medewerkers in België, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Polen, Slowakije, en het Verenigd Koninkrijk, en haalt een jaarlijkse omzet van meer dan 120 miljoen euro. www.niko.eu

Noot voor de redactie,