Opsporingsbericht: diefstal in het MAS te Antwerpen

08/06/2011 20:48

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings te Antwerpen, om dit opsporingsbericht te verspreiden:

Eind vorige maand werd uit het MAS in Antwerpen een zeldzame kruithoorn gestolen. Waarde ongeveer 5000 euro. De verdachten werden gefilmd door bewakingscamera's. Misschien herkent u hen wel.

De diefstal gebeurde op donderdag 26 mei 2011.

(14:42) Die namiddag, rond kwart voor 3, kwamen de verdachten het gloednieuwe Museum aan de Stroom binnen. Het gaat om een oudere man en een vrouw die samen aankomen maar even later elk een andere kant uitgaan.

(15:30) Drie kwartier later, om half 4, observeert de verdachte man de ruimte op de 4de verdieping waar de kruithoorn is uitgestald. Hij wacht op het geschikte ogenblik en neemt dan het kunstwerk van de muur en verstopt het onder zijn jas.

Kort daarna zien we de man opnieuw, gehaast om het gebouw te verlaten.

Hij wordt vervolgens nog 2 keer gezien. Hij draagt nu zijn rode vest in de hand.

(15:50) Omstreeks 10 voor 4 verlaat hij het museum.

De politie en het parket van Antwerpen zouden de verdachten graag willen kennen.

Het gaat om een ouder, eerder onopvallend koppel.

De man is normaal gebouwd en heeft witgrijs haar. Hij was sportief gekleed met een opvallend rode jas met zwarte voering, een hemd met korte mouwen met verticale lijnen, een grijze of beige broek en lichte schoenen. Hij droeg een grote rugzak op de rug.

De vrouw in zijn gezelschap is iets struiser. Ze heeft donker haar en droeg zwarte kleren en witte, sportieve schoenen. Ze droeg een zwarte jas met kap boven een zwarte broek en ze had een sjaaltje om haar hals met witte en rode kleuren.

Meent u dit koppel te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u de kruithoorn te koop kreeg aangeboden, willen de speurders dat graag weten. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0.

E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be

(extra informatie + foto kruithoorn)

Het gestolen voorwerp betreft een zeldzame kruithoorn uit de periode van de Tachtigjarige oorlog en werd gebruikt om buskruit in op te slaan. De hoorn meet 30 bij 12 cm en is vervaardigd uit hoorn en heeft een tuit uit hout. De voorzijde is versierd (gegraveerd en beschilderd) met een oorlogstafereel met links onderaan de datum 1590.

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel