KNHS

Sterke kopgroep in NK dressuur aangepaste sporters 8 juni 2011
Frank Hosmar_Tiesto

DE STEEG (KNHS) Op het schitterende landgoed Middachten in De Steeg zijn woensdagochtend de Nederlandse kampioenschappen dressuur van start gegaan voor de aangepaste sporters. Een belangrijke wedstrijd voor deze categorie ruiters richting EK in het Belgische Moorsele en de Paralympics.

In alle drie klassen werd zeer goede sport geboden met verwachte koplopers. Jurylid Monique Peutz gaf onderstaande korte impressies over de ritten van de hoogst geklasseerden.

Grade II
In de Grade II ging de overwinning naar Petra van de Sande (Den Haag) met Valencia (Dream of Glory x Zeoliet) die samen een hele mooie combinatie vormen. In alle drie de bewegingsvormen toonde Valencia constant veel takt, regelmaat en zuiverheid en bleef het paard constant mooi in de aanleuning. Op de tweede plaats eindigde Demi Vermeulen (Zevenaar) met Chiara H. Deze combinatie begon ijzersterk aan haar rit maar terwijl haar rit vorderde werd Chiara iets onrustiger in de aanleuning en dat kostte punten. Gert Bolmer (Den Ham) die met Triumph als derde eindigde begon ook zeer sterk en reed de oefeningen heel precies. Zij lieten met name in het stap gedeelte punten liggen.

Grade III
In de Grade III was Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB (Florestan I) de sterkste. Deze combinatie toonde gedurende haar proef hele mooie verruimingen in de drafonderdelen maar werd in de galop iets kort in de hals. Tessa Baaijens-Van de Vrie (Goes) staat nu tweede met Riana (Darlington x Tolbert), mede dankzij de heel fraai uitgevoerde drafonderdelen. Opvallend is de constant fraaie aanleuning die ook in galop bewaard blijft. In stap liet de combinatie een paar punten liggen. De visueel gehandicapte Sandra Groeneveld (Doorn) reed met haar Fries Joppe een hele nette en correcte proef waarbij het paard iets losser over de rug zou mogen bewegen.

Grade IV
Frank Hosmar (Haarle) was met Tiesto (Jazz x Darwin) de grote man van het eerste onderdeel van dit kampioenschap voor aangepaste sporters in de Grade IV. Frank toverde de jury een hele gedurfde proef voor met constant veel expressie waarbij Tiesto heel mooi gedragen bleef bewegen in de draf. Ellen van den Berg (Uden) reed een uiterst gedegen proef maar het paard zou in het geheel iets meer uitstraling en expressie mogen tonen.

Jacob Melissen,
In opdracht van KNHS

Meer info: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag Grade II/1e onderdeel:


1. Petra van de Sande (Den Haag) Valencia Z (Dream of Glory x Zeoliet) 67.381

2. Demi Vermeulen (Zevenaar) Chiara H 65.476
3. Gert Bolmer (Den Ham) Triumph 64.444

Uitslag Grade III/1e onderdeel:


1. Sanne Voets (Berghem) Vedet PB (Florestan I) 68.395
2. Tessa Baaijens-Van de Vrie (Goes) Riana (Darlington x Tolbert) 67.170

3. Sandra Groeneveld (Doorn) Joppe NH 59.259

Uitslag Grade IV/1e onderdeel:


1. Frank Hosmar (Haarle) Tiesto (Jazz x Darwin) 65.573
2. Ellen van den Berg (Uden) Syclon (v. Remondo) 64.583
3. Frank Hosmar Alphaville (Sandreo x Iqlesias) 64.375

Foto Frank Hosmar en Tiesto door www.melissen.net