KNHS

Sanne Voets en Petra van de Sande bijna zeker van titel 8 juni 2011
sannevoets_vedetpb

DE STEEG (KNHS) Na twee onderdelen in de Nederlandse kampioenschappen voor de aangepaste sporters op het schitterende landgoed Middachten in De Steeg lijken, met alleen nog de Kür op het programma die donderdag wordt verreden, Petra van de Sande (Den Haag) in de Grade II en Sanne Voets (Berghem) in de Grade III al bijna zeker van hun titel.

Van de Sande heeft een voorsprong van bijna zes procent op haar zelf opgebouwd en Sanne Voets staat bijna tien volle procenten los van haar naast belaagster. Alleen in de Grade IV is het nog uitermate spannend want daarin zijn de verschillen tussen Ellen van den Berg (Uden) en Frank Hosmar (Haarle) die twee en drie staat miniem. "In de tweede proef oogden veel paarden iets vermoeid. Logisch want het was hun tweede wedstrijd op één dag. Vanochtend om 08.00 uur begon de eerste wedstrijd en om 17.00 uur de tweede. Wij waren daar net als het merendeel van de ruiters niet gelukkig mee, aldus jurylid mevrouw Vermunt.

Grade II
Petra van de Sande (Den Haag) werd met Valencia Z (Dream of Glory x Zeoliet) net als in het eerste onderdeel van dit kampioenschap eerste. "Een nette proef met veel uitstraling maar het geheel had een fractie actiever mogen zijn. Ik constateerde een paar kleine taktfoutjes in de keertwendingen die in stap werden uitgevoerd. Maar een uiterst vriendelijk gereden proef. Met haar tweede paard Toscane (Obelix x Feanrisch) zag ik dat het paard in draf iets traag werd en gedurende de proef bouwde zich iets spanning op. De als derde eindigende Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Toermalijn (Ronaldo x Cabuchon) miste even de uitstraling en het paard zou iets meer berg op mogen lopen", aldus Vermunt.

Grade III
In de Grade III was Sanne Voets (Berhem) met Vedet PB een klasse apart. "Wij hadden haar allemaal veruit op de eerste plaats staan. Een hele fijne proef die uitvloek door takt en regelmaat en die zeer vanzelfsprekend werd gereden. Het oogde allemaal uiterst gemakkelijk en we konden dan ook regelmatig hoge cijfers kwijt. Tessa Baaijens van de Vrie (Goes) reed een nette proef waarbij het paard gedurende de gehele proef iets geslotener zou mogen blijven. Jammer is dat de combinatie in stap te veel punten laat liggen door takt verlies. Lotte Krijnsen (Enschede) vormt met Nikita een hele mooie combinatie die uiterst chique oogt maar nog te veel foutjes maakt. In mijn ogen wel een combinatie met veel potentie", vertelde mw Vermunt.

Grade IV
Was in de eerste proef Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto (Jazz x Darwin) ongenaakbaar, in de tweede wedstrijd begonnen ze opnieuw sterk. In de stap ging de zuiverheid verloren en in de galop was er duidelijk sprake van balansverlies en daardoor eindigde hij in deze wedstrijd als derde. Winnaar werd Ellen van den Berg (Uden) met Syclon (v. Remondo). Deze combinatie toonde hele mooie onderdelen. Zo waren de overgangen in de eenvoudige wissels zeer sterk en Ellen rijdt zeer exact op de letter en toont dan ook het gevraagde. Met zijn tweede paard Alphaville (Sandreo x Iqlesias) eindigde Frank nu als tweede want hij reed een uiterst nette proef waarbij het paard iets meer bergop zou mogen bewegen. Ze lieten punten liggen in de stap want daar bouwde zich enige spanning op. Logisch want aan het begin van de stapreprise schrok het paard enorm en daardoor kon de takt en regelmaat niet meer worden terug gevonden", zei jurylid Vermunt.

Jacob Melissen,
In opdracht van KNHS

Meer info: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag Grade II/2e onderdeel:


1. Petra van de Sande (Den Haag) Valencia Z (Dream of Glory x Zeoliet) 69.285

2. Petra van de Sande (Den Haag) Toscane (Obelix x Feanrisch) 66.428
3. Yvette van Geenen (Ulft) BMC Toermalijn (Ronaldo x Cabuchon) 64.285

Uitslag Grade III/2e onderdeel:


1. Sanne Voets (Berghem) Vedet PB (Florestan I) 71.722
2. Tessa Baaijens-Van de Vrie (Goes) Riana (Darlington x Tolbert) 63.111

3. Lotte Krijnsen ( ) Nikita (Elcaro x Nabuus) 59.944

Uitslag Grade IV/2e onderdeel:


1. Ellen van den Berg (Uden) Syclon (v. Remondo) 65.053
2. Frank Hosmar Alphaville (Sandreo x Iqlesias) 63.817
3. Frank Hosmar (Haarle) Tiesto (Jazz x Darwin) 63.602

Foto Sanne Voets en Vedet PB door www.melissen.net