Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis



Prinses Máxima 8 juni 2011 bij internationale conferentie over microfinanciering

RVD, 19 mei 2011, nr. 122: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont woensdagochtend 8 juni in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een paneldiscussie bij tijdens een internationale conferentie over microfinanciering.

Tevens krijgt de Prinses het eerste exemplaar van het fotoboek Small Loans Big Passion, Photo Stories: Microfinance From the Inside aangeboden. De conferentie wordt georganiseerd door de Nederlandse fondsbeheerder van microfinanciering, Triple Jump ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan.

De conferentie richt zich onder meer op investeerders en vertegenwoordigers van internationale microfinancieringsinstellingen. Centraal thema is de verhouding tussen het financieel en het sociaal rendement van microfinanciering. Deelnemers aan de paneldiscussie in de ochtend zijn mevrouw Gulnara Shamshieva, CEO van Bai Tushum, een microfinancieringsinstelling in Kirgizië, de heer Sanjay Sinha, managing director van het ratingbureau M-Cril uit India en de heer Richard Wilcox, hoofd van de Social Banking Unit van The Co-operative Bank uit Groot-Brittanië.

Triple Jump beheert microfinancieringsfondsen en zet deze uit bij ruim 150 microfinancieringsinstellingen in meer dan vijftig landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Europa. Hiermee worden een half miljoen kleine ondernemers bereikt. Triple Jump beheert fondsen van onder meer ASN Bank, Oxfam Novib en SNS Bank.

Prinses Máxima is lid van de Raad voor Microfinanciering en 'Special Advocate for Inclusive Finance for Development' van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties.

* © RVD