NCRV

In vierde aflevering NCRV Babyboom: de offers van Guido en Annemieke voor hun kinderwens en het noodlot bij Genevieve

Ingezonden door NCRV op 15 april, 2011 - 14:24



woensdag 08 juni 2011 - 20:30 uur
Zender:
Nederland 1

In NCRV Babyboom volgt Caroline Tensen honderd stellen in hun allergrootste wens: een kindje. Van opmerkelijke medische trajecten en spontane zwangerschappen tot de geboorte van de eerste NCRV Babyboom-baby's: elk facet van het vervullen van de kinderwens komt aan bod. Want voor sommigen stellen is het krijgen van een kindje niet eenvoudig. NCRV Babyboom portretteert mensen op de meest bijzondere en intieme momenten. Hoe beleef je de allereerste echo? Wat is de impact van een intensieve, langdurige IVF-behandeling op je relatie? Welke offers ben je bereid te brengen om je kinderwens te vervullen? Naast de uitzendingen op Nederland 1 zijn de stellen te volgen via de website, met eigen blogs en web-only filmpjes.

Guido en Annemieke hebben om zwanger te worden gekozen voor een intensief medisch traject: pre-implantatie genetische diagnostiek of kortweg PGD. Want Guido heeft een erfelijke ziekte die hij niet wil overdragen op hun kind. Bij een PGD-behandeling worden alleen gezonde embryo's geselecteerd en in de baarmoeder teruggeplaatst. Maar om überhaupt gezonde zaad- en eicellen te kunnen ontwikkelen moeten zowel Annemieke als Guido maandenlang alles doen om de cellen in opperste staat te krijgen. Van het slikken van talloze vitaminen tot hormooninjecties. Zelfs fietsen mag niet meer! En dat is nog maar een deel van de offers die ze moeten brengen. Vandaag nemen Guido en Annemieke de eerste grote stappen op weg naar een zwangerschap. Maar of dat lukt?

De net-twintigers Ricky en Geneviève zijn het jongste NCRV Babyboom-stel en ze zijn dolgelukkig met elkaar en hun prille zwangerschap. Ze zijn zwanger van een jongetje en het net gekochte woning is op tijd klaar voor de toekomst. Maar aan dat geluk lijkt een abrupt einde te komen als Geneviève een ernstig ongeval krijgt .

Caroline heeft een emotioneel weerzien met Marco. Samen met zijn vrouw Vivian mee dan de eerste reeks in 2007. Toen raakte Vivian zwanger en is er een tweede kindje bij. In de zomer van 2010 slaat het noodlot toe: Vivian komt plotseling te overlijden en de rouwende Marco blijft alleen met hun twee jonge kinderen achter.

Foto:
NCRV Babyboom - Guido en Annemieke
NCRV Babyboom - Ricky en Genevieve
Website:
NCRV Babyboom