Ingezonden persbericht


PERSBERICHT FINALE TOPTOETS 2011

JONG, SLIM EN VOL BELOFTES

Op woensdag 8 juni 2011 vindt bij VNO-NCW/ MKB Nederland de finale plaats van de vijftiende Toptoets, de jaarlijkse uitdaging voor leerlingen met talent op het gebied van leren, weten en denken. Het zijn leerlingen die de overstap maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De 27 besten uit een landelijk veld van 1.400 deelnemers strijden dan om de Hugo de Groot-trofee en de bijbehorende studiebeurzen voor later.

Dat het gaat om slimme kinderen met beloftes voor later, blijkt ook uit het feit dat bijna de helft van de finalisten korter dan de gebruikelijke acht jaar over de basisschool heeft gedaan. Dat wekt bewondering, maar het geeft ook aan dat de basisschool blijkbaar te geringe eisen stelt aan slimme leerlingen. Met het project De Digitale Topschool wil de Stichting Cognitief Talent overigens het rendement van de basisschool voor hen opvoeren.

Naast werken (zweten) aan de opdrachten krijgen de finalisten op 8 juni ook een drietal workshops aangeboden bij de TU Delft.

Vanaf 16.30 uur wijst de jury van de Toptoets 2011 de winnaars aan. De jury bestaat dit jaar uit Frits van Oostrom (Universiteit Utrecht), Hendrik Lenstra (Universiteit Leiden) en Jos Schneiders (CEO DSM Nederland), die voorzitter is van de jury.

De prijsuitreiking vindt plaats in de Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12 te Den Haag.

De TOPTOETS is een activiteit van de Stichting Cognitief Talent, een ideële, non-profit organisatie, die is opgericht in 1996. Meer over de stichting en de TOPTOETS en De Digitale Topschool is te lezen op www.toptoets.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht