Gemeente De Marne



Vitale dorpen in De Marne

Op donderdag 9 juni worden de dorpsbelangenverenigingen geinformeerd over een nieuw project genaamd Vitale dorpen in De Marne. Het doel van dit project is het ondersteunen van dorpsgericht werken en het versterken van de zelfredzaamheid van de inwoners. Hiermee geeft de gemeente invulling aan burgerparticipatie in relatie tot leefbaarheid en krimp.

Drie proeftuinen
De gemeente wil in drie dorpen proeftuinen ontwikkelen. De doelstelling van de proeftuinen is methoden uitproberen, om inwoners te stimuleren en te ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun dorpsvisie ( of delen hiervan).
De proeftuinen vragen een intensieve inzet van zowel inwoners, dorpsbelangenvereniging, maatschappelijke organisaties en gemeente.

Stimuleringsbudget voor activiteiten
In de overige 18 dorpen wil de gemeente een stimuleringsbudget aanbieden
waarmee de dorpen zelf kleine of grotere concrete initiatieven kunnen ontwikkelen
in relatie tot krimp en leefbaarheid in de eigen leefomgeving. De gemeente wil hiermee de vitaliteit in de dorpen versterken, zoals ook beschreven in de krimpnota.

Op 9 juni bent u vanaf 20.00 uur welkom in het Kronkelhoes aan de Hoofdstraat (ingang tegenover de katholieke kerk) in Kloosterburen en willen we u informeren over dit project en de bijbehorende spelregels en criteria.

Wij stellen het op prijs wanneer u zich wilt aanmelden voor de bijeenkomst bij d.sibbes@demarne.nl . Naast alle dorpsbelangenverenigingen verwelkomen wij
ook graag geĂŻnteresseerde leden van bijvoorbeeld een speeltuinvereniging, sportvereniging of toneelgroep! Mocht u nog inhoudelijke vragen hebben, dan kunt
u contact opnemen met Dorine Sibbes, d.sibbes@cmogroningen.nl of 06-46078333.

Leens, 26 mei 2011.