Universiteit Leiden

Boekpresentatie Berlusconi en de Italianen

Op donderdag 9 juni is Beppe Severgnini, verslaggever en columnist, te gast bij de opleiding Italiaanse taal en cultuur. Die dag presenteert hij ook de Nederlandse vertaling van zijn boek Berlusconi en de Italianen in sociëteit de Burcht.

Berlusconi rolt van het ene bunga bunga-schandaal in het andere, heeft een groot deel van de media in handen en is vele malen aangeklaagd wegens corruptie, fraude en meineed. Toch werd hij in 2008 voor de derde keer premier. Wat is zijn geheim?

Dit is de vraag waarop Italiaans columnist en verslaggever Beppe Severgnini antwoord probeert te geven in zijn boek Berlusconi en de Italianen. Servergnini heeft verslaggever voor onder andere Corriere della Sera, Gazzetta dello Sport, The Economist en de NY Times syndicate gewerkt en werd in 2004 uitgeroepen tot âEuropean Journalist of the Yearâ.

De boekpresentatie begint om 20:00 uur in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht op de Burgsteeg 19 in Leiden. Iedereen is welkom om de boekpresentatie bij te wonen en toegang is gratis, vooraf registreren is echter wel nodig. Dit kan door een e-mail te sturen naar meetbeppe@gmail.com.Â

Meer informatie over zijn bezoek en de boekpresentatie is te vinden op de website van Italiaanse taal en cultuur.