Provincie Limburg

Provincie Limburg ondersteunt een groener Pinkpop

Provincie Limburg ondersteunt een groener Pinkpop

De 42e editie van Pinkpop zal nog groener zijn dan de afgelopen jaren. In 2008 ontving Pinkpop al de Green'en Clean Award. Pinkpop werkt hiervoor ieder jaar hard om te voldoen aan de eisen op het gebied van duurzaam management, transport, afvalbeheer, energie, voedsel en watergebruik. Dit jaar gaat Pinkpop met hulp van de Provincie Limburg weer een stap verder richting een groener Pinkpop en het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Op het festivalterrein en op de festivalcampings, wordt naast de alom bekende Pinkpop bekeractie, waarbij voor ingeleverde - biologische afbreekbare - bekers consumptiebonnen worden verdiend, nu ook intensief het afval gescheiden. De artiesten douchen tijdens Pinkpop 2011 op 100% groen verwarmd water. Voor de grote massa nog niet mogelijk, maar een eerste stap naar groen energie gebruik. Uiteraard rijden de Pinkpop medewerkers net als vorig jaar weer zoveel mogelijk op elektrische scooters.

Camping C in het teken van duurzaamheid

Hier zijn veel stappen gezet naar een milieubewustere manier van organiseren. Zo kan de festivalbezoeker per luchtzuiverende, in plaats van een luchtvervuilende, pendelbus van en naar camping C. De stroomvoorziening van de zittent op het cateringplein - overigens geheel biologisch - werkt op zonne-energie, net als de Sun-shuttlebus van en naar de douches en toiletten. Het douchewater wordt weer gebruikt voor de spoeling van de toiletten.

Naast deze greep uit de maatregelen die Pinkpop met steun van de Provincie Limburg heeft genomen, wordt er ook een beroep gedaan op de festivalganger zelf. Naast het scheiden van afval en het na afloop inleveren van vuilniszakken en nog bruikbare spullen en etenswaren ten behoeve van het Leger Des Heils, wordt gevraagd om zoveel mogelijk op een milieuvriendelijke manier te komen: te voet/fiets, per trein of georganiseerde busreis of in ieder geval met een volle auto door middel van de actie samenrijden.nl waardoor je gratis kunt parkeren. Op www.pinkpop.nl/groen is te lezen welke maatregelen zijn genomen en wat de festivalgangers zelf kunnen bijdragen aan een groener Pinkpop.

Los van al deze acties roept Jan Smeets, 42 jaar organisator van Pinkpop, ook op "vooral te genieten van het fantastische festivalprogramma dit jaar. En weet dat er onder de bezoekers van deze editie van Pinkpop de twee miljoenste unieke festivalganger aanwezig is".