Gemeente Zwijndrecht

Succesvolle Seniorendag

Ingezonden door Wijkplatform Kort Ambacht

S image uccesvolle Seniorenmiddag

Wijkplatform Kort Ambacht heeft donderdag 26 mei 2011 in wijkcentrum Kubiek de aftrap gegeven voor een aantal gezellige middagen voor senioren uit de wijk. De eerste middag stond in het teken van een gezellig samenzijn, de reacties waren dan ook zeer positief. Onder het genot van een gratis hapje en drankje werd er begonnen met een interessante voorlichting door de diëtiste van thuiszorgorganisatie Aafje. Deze voorlichting was speciaal bestemd voor senioren. Hierin stond de vraag centraal: wat kan voeding bijdragen aan een gezonde levensstijl? Uit de reacties van de zaal was af te leiden dat er goede tips en interessante onderwerpen aan de orde zijn gekomen.

Na deze serieuze noot zorgde het Zwijndrechts Smartlappenkoor voor de vrolijke noot. Er werd vol enthousiasme meegezongen met liedjes uit de `oude doos'. De sfeer in de zaal was gezellig en iedereen genoot volop. Om te peilen of het wijkplatform hiermee aan de behoefte van de bewoners uit de wijk tegemoet is gekomen, is er na afloop een enquête gehouden. Uit de enquête blijkt dat de bewoners dit soort middagen zeer op prijs stellen. Het wijkplatform zal zich zeker in gaan zetten voor meer van dit soort initiatieven.

Meer weten?

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door activiteitencentrum Kubiek, Diensten wonen met Zorg en Bas van der Heijden. De activiteiten worden aangeboden door het Wijkplatform Kort Ambacht en zijn vrij toegankelijk voor alle senioren uit de wijk Kort Ambacht. Nieuwe datums en ideeën volgen nog. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ria Reijerse van het wijkplatform, telefoon: (078) 619 49 53

Namens het wijkplatform Kort Ambacht,

Ria Reijerse

Wijkplatform Kort Ambacht

Samen werken aan jullie wijk!