Deltion College


nieuws

09-06-11

Leerbedrijf Goede Doelen wint 3e prijs tijdens verkiezing duurzame mbo-projecten

Het Leerbedrijf Goede Doelen van het Deltion College heeft woensdag 8 juni jl. de derde prijs weten te bemachtigen, tijdens de verkiezing van het duurzaamste mbo-project van Nederland. De verkiezing vond plaats tijdens het congres "MBO goes Green" bij Doepark de Nooterhof in Zwolle.

Het congres werd geopend door Rob van Kessel, voorzitter College van Bestuur Landstede. Na een presentatie over het thema `Duurzaam mbo tot en na 2011', werd er een film getoond over de duurzame bouw van de Deltioncampus en een presentatie gegeven over de uitgangspunten van de Nooterhof. De film van de Deltioncampus is ontwikkeld door een groep studenten van de opleiding Audiovisuele Vormgeving.

Vervolgens was het de beurt aan de genomineerden om zich te presenteren aan de vakjury. Twee studenten die werkzaam zijn bij het Leerbedrijf Goede Doelen, hebben een presentatie gegeven over de werkwijze en projecten van het leerbedrijf. Binnen het leerbedrijf Goed Doelen zijn studenten van het ICT-Lyceum samen met de medewerkers van de dienst Automatisering van het Deltion College, verantwoordelijk voor het repareren en installeren van gebruikte computers. De geprepareerde computers worden vervolgens verspreid onder goede doelen in binnen- en buitenland.

Na de lunch konden de deelnemers aan diverse workshops meedoen en een presentatie van Olympisch goud winnares Kirsten Kolk bijwonen. De winnaar van het duurzaamste mbo-project van Nederland werd aan het eind van de middag bekend gemaakt. ROC Friese Poort heeft de eerste plaats weten te bemachtigen en het Leerbedrijf Goede Doelen de derde plaats. Meer informatie over het Leerbedrijf Goede Doelen staat op www.deltion.nl/goededoelen en het initiatief Duurzaam mbo op www.duurzaammbo.nl.


---