Politie Zaanstreek-waterland

Verdachten van straatroven en heling aangehouden

Zaandam, 09-06-2011 o De politie Zaanstreek-Waterland heeft dinsdag 7 juni een 19-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een 17-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden bij een woning.

Op donderdag 26 mei kwam de melding binnen dat een 14-jarige man uit Purmerend was beroofd van zijn mobiele telefoon. De Purmerender fietste over de Kastanjelaan toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Hij vroeg hem de weg te wijzen. De twee raakten met elkaar in conflict en onder bedreiging moest de fietser zijn mobiele telefoon afgegeven. Hij ging de dief achterna en vroeg zijn telefoon terug. De verdachte vloog het slachtoffer aan, mishandelde hem en vernielde zijn fiets. Hij vluchtte in de richting van het gemeentehuis. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld aan zijn verwondingen.

De decentrale recherche van de politie Zaanstreek onderzocht de zaak en kwam twee verdachten op het spoor. De vrouw is aangehouden wegens heling en is na verhoor door justitie heengezonden. Tijdens de fouillering van de man vonden agenten een Blackberry die gestolen bleek te zijn op 24 mei. Een 17-jarige man was op 24 mei beroofd en bedreigd op de Bossingadreef in Zaandam. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vrijdag 10 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris.