PPP-database van WorldCompliance heeft meer dan 1.000.000 invoeren

Persbericht van PR Newswire

MIAMI, June 8, 2011 /PRNewswire/ --

WorldCompliance, dat gevestigd is in Miami, Verenigde Staten, heeft een mijlpijl bereikt in haar strijd tegen corruptie. Het bedrijf heft bekendgemaakt dat haar PPP-database sinds vandaag meer dan 1.000.000 gedetailleerde profielen van politiek prominente personen, hun familieleden en partners bevat.
Sinds het begin van de Arabische Lente bevinden financiële instituten over de gehele wereld zich in de frontlinie voor wat betreft het bepalen van wie politiek prominente personen (PPP) zijn en welke transacties eventueel risicovol zijn.
De Verenigde Staten bevroor meer dan $30 miljard aan Libanese activa. Zwitserland bevroor slechts enkele minuten na de aftreding van de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak zijn activa; een getuigenis van het begin van een nieuw tijdperk waarin illegale verrijking geen plaats heeft en kleptocratie tot een einde komt. De opbrengsten van corruptie in ontwikkelingslanden liggen tussen de USD $20 miljard en USD $40 miljard per jaar - ongeveer gelijk aan de jaarlijkse BBP van de 12 armste landen ter wereld, waar meer dan 240 miljoen mensen wonen. De Wereldbank schat dat er in totaal USD $1 triljoen van de wereldeconomie verkwist wordt bij het omkopen van overheidsfunctionarissen.
In 2009 en 2010 hebben financiële instituten in de Verenigde Staten 1.294 Suspicious Activity Reports ("SAR's") ingediend waarbij politieke prominente personen betrokken waren, in veel gevallen door het gebruik van commerciële PPP-databases, zoals de databases die aangeboden worden door WorldCompliance. De personen in deze SAR's wonen in 125 landen, waaronder de Verenigde Staten, waar 294 verdachten naar verluidt wonen, voornamelijk in New York en Florida.
"De passie die onze analisten hebben voor het opstellen van gedetailleerde profielen van PPP's heeft geleid tot het oppakken van criminelen en helpt uiteindelijke in de strijd tegen corruptie en omkoping," aldus Dirk Mohrmann, Chief Executive Officer van WorldCompliance. "Wij zijn er trots op dat we onze cliënten kunnen beschermen met de meest uitgebreide PPP-database ter wereld." WorldCompliance heeft sinds 2001 informatie verzamelt uit tientallen miljoenen artikelen en overheidsbronnen om een eenvoudig toegankelijke database met personen en bedrijven die gelinkt zijn aan overheden over de hele wereld. Deze gepatenteerde database maakt directe blootstelling van personen die om omkopingen vragen en van fondsen die verkregen zijn door corruptie door het verkrijgen van belangrijke details over buitenlandse functionarissen die uitgebreider zijn dan alleen een naam, zoals geboortedata, foto's, nationaale ID's, relaties en fictieve bedrijven.
"Door onze cliënten in staat te stellen PPP's, hun familieleden en partners te zien, geven we bedrijven de mogelijke hun reputatie te beschermen en te voldoen aan de PPP-vereisten over de hele wereld," aldus Dhr. Mohrmann. "We leveren transparantie aan de markt. De dagen waarop een buitenlandse officier met geld dat werd verkregen door corruptie konden onderduiken zijn voorbij."
Over WorldCompliance
WorldCompliance is een vooraanstaande Open Source Intelligence provider en biedt een grote verscheidenheid aan oplossingen aan cliënten waarbij het hun reputatie wil beschermen door risicovolle individuen en organisaties zijn te identificeren tussen leveranciers, verkopers en cliënten. Het bedrijf biedt de meest uitgebreide PPP-database ter wereld. Deze database wordt gebruikt door cliënten in ongeveer 100 landen ter wereld. Als één van de pioniers van het screenen van risicovolle cliënten levert WorldCompliance de benodigde hulpmiddelen om te voldoen aan een groot aantal internationale wetgevingen, uiteenlopend van de Amerikaanse Patriot Act en de derde EU Money Laundering Directive tot de Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) en de Britse Bribery Act.
http://www.worldcompliance.com

WorldCompliance

CONTACT: Lee Moran, +1-305-579-2298, Global Marketing Executive,leem@worldcompliance.com