Prinses Máxima opent 9 juni Microfinanciering congres in Amsterdam


Prinses Máxima opent 9 juni 2011 congres European Microfinance Network in Amsterdam

Amsterdam, 20110606 -- Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt op donderdagochtend 9 juni de openingstoespraak van het internationaal jaarcongres van het European Microfinance Network (EMN) in de Beurs van Berlage.

Prinses Máxima zal er spreken vanuit haar lidmaatschap van de Raad van Microfinanciering. De raad levert al de nodige jaren een belangrijke bijdrage aan het stimuleren van Microfinanciering in Nederland. Dit doet zij onder meer door kennis uit te wisselen en bekendheid te geven aan verschillende initiatieven op er op dit gebied zijn.

Tijdens het congres gaan sprekers uit binnen- en buitenland met elkaar in debat over microfinanciering als instrument in de wereldwijde strijd tegen armoede. Thema van dit jaar is de vraag welke aanvullende diensten er nodig zijn om microfinanciering in te kunnen zetten als effectief ontwikkelingsinstrument, en hoe deze diensten te financieren zijn.

Zo is gebleken dat de dienst coaching zeer effectief is. Starters die zich laten coachen een veel grotere kans op succes hebben dan starters die het zonder begeleiding doen. Microfinanciering in Nederland bestaan dan ook niet alleen uit krediet, maar uit ook coaching. Want coaching is minstens zo belangrijk: na 5 jaar blijkt 70 tot 80% van de starters nog actief te zijn wanneer er sprake is van coaching. Zonder coaching blijkt dit slechts circa 50% te zijn..

In Nederland is het mogelijk om coaching te ontvangen op de verschillende Microfinanciering(MF)-ondernemerspunten verspreid over het hele land. Deze punten kunnen ondernemers begeleiden van wieg tot graf. Maar ook kunnen starters er terecht voor al hun algemene ondernemersvragen. Op www.eigenbaas.nl kunnen ondernemers zien waar ze bij hun in de buurt terecht kunnen bij een MF-ondernemerspunt.

Naast Prinses Maxima zal onder andere de Eurocommissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken, dr. L. Andor spreken. Het congres wordt georganiseerd door het EMN, de Europese koepelorganisatie voor microfinanciering voor bankiers, investeerders, beleidsmakers en representanten van de Europese Commissie.





Eigenbaas.nl