Participatiecafés Coolpolitics en het Fonds voor Cultuurparticipatie


Amsterdam, 20110609 -- In de zomermaanden van 2011 organiseren Coolpolitics en het Fonds voor Cultuurparticipatie een serie goede gesprekken op de Arnhem Mode Biënnale, Oerol en het Uitfeest Utrecht. Het publiek gaat tijdens deze participatiecafés in gesprek met makers, liefhebbers en andere experts over identiteit, de kruisbestuiving tussen professionals en amateurs, en het belang van cultuurparticipatie.

Ik maak (me)zelf

Voor het eerste participatiecafé toveren we de Event Space van de Arnhem Mode Biënnale om tot Ambers Arena. Onder leiding van Bas Koster gaan amateurkunstenaars, in clubverband of individueel en vanuit het hele land, in de arena aan de slag. Samen met zijn team verwerkt de modeontwerper al het moois gedurende de middag tot een waar ‘Gesamtkunstwerk,’ dat na afloop in de etalage van de Bijenkorf in Arnhem tentoon wordt gesteld.

Tijdens deze middag wisselen onder meer Afke Wullink (Textiel Festival Leiden), Willemien Ippel (Arnhem Mode Biënnale) en Diederik Hoekstra (Talent on Stage) onder de bezielende leiding van Farid Tabarki met elkaar en het publiek van gedachten over de invloed van mode, meedoen en meemaken en identiteitsvorming. Het participatiecafé vindt plaats om 15.00 uur op het Akzo Nobel terrein.

Meemaken of mee maken?

Op zondag 26 juni meren we af voor de kust bij West Terschelling. Van toeschouwer tot leading lady, en van liefhebber tot medeorganisator: tijdens het Oerol festival gaan Joost Heijthuijsen (Incubate), Marelie van Rongen (Oerol), Koen Jantzen (de Noorderlingen) en Jan Jaap Knol (Fonds voor Cultuurparticipatie) met elkaar en het publiek in gesprek over rol van de samenleving bij het maken van kunst.

Het publiek is tijdens het tweede participatiecafé geheel verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting van het gesprek. Zij kiezen en kopen de intermezzo’s bij Circus Treurdier, dat met hun festivalvoorstelling ‘Iedereen te Koop’ ook het participatiecafé aandoet. Het participatiecafé ‘Meemaken of mee maken?’ vindt plaats om 12.00 uur op het zendschip van Radio Waddenzee en wordt live uitgezonden.

Maakbare belangen

Het participatiecafé vindt plaats op zondag 4 september tijdens het Uitfeest in Utrecht en gaat over de verschillende belangen van cultuurparticipatie. Hou de websites van Coolpolitics en het Fonds voor Cultuurparticipatie in de gaten voor meer informatie en het programma van het derde café. 





Coolpolitics