Ingezonden persbericht


Eva Auad tekent platencontract bij Basta Music
Persbericht - 9 juni 2011

Eva Auad heeft een platencontract getekend bij Basta Music. Haar auditie bij The Voice of Holland (alle 4 de juryleden "Ik wil je", 290.000+ views op YouTube) maakte enorme indruk op label manager Jeroen van der Schaaf, de jammerlijke uitschakeling in de 2e ronde deed daar verder geen afbreuk aan.

Het was de combinatie van muzikaliteit, zangstem en - dat kwam aals een aangename verrassing - de opvallend frisse mix van eigen nummmers die Eva bleek te hebben geschreven wat Basta nog meer overtuigde. Mooie koortjes, schitterende arrangementen en gewaagde muzikale avontuurtjes (want wie maakt er nou een popsong van een tango?). Hoe dan ook, in Zeeland is Eva inmiddels een beetje beroemd. Het is tijd dat ook de rest van Nederland van haar muziek kennis neemt.

Binnenkort zal worden gestart met de opnamen onder leiding van JB Meijers (De Dijk, Solomon Burke, Acda & De Munnik, The Souldiers). Daarbij werken mee aan de cd Joost Kroon (Kane, New Cool Collective, Candy Dulfer) en Kenneth Stringfellow (Posies, The Disciplines, R.E.M.). Het wordt een mooie mix tussen ballads, mid- en uptempo. Popmuziek met een randje soul en een snufje funk. Het streven is in oktober een album klaar te hebben.

Aanstaande dinsdag- op woensdagnacht (14 naar 15 juni) is Eva samen met Joost, Ken en JB al te gast bij Radio 538, in het programma van Martijn Muijs (0:00 - 3:00). Daar zal gepraat worden over van alles,, maar vooral de muziek; ook zal Eva daar dan 2 songs met band ten gehore brengen.

+++