ONDER EMBARGO tot 19u30 : CHEP wint de 12de editie van de Plus Prijs

09/06/2011 14:30

Plus Uitzendkrachten

Persbericht onder embargo tot vanavond 19u30.

Foto's van de uitreiking zijn vanaf morgenvoormiddag beschikbaar (delphine.motte@hdp.be).

De winnaar van de Plus Prijs wordt deze avond op de hoogte gebracht tijdens het evenement, vandaar wij u graag willen vragen om vandaag geen contact op te nemen voor 19u30.

Plaats van de uitreiking: U-Tower Belgacom, Brussel vanaf 18u30

CHEP Bornem is de winnaar van de twaalfde Plus Prijs, een initiatief van Plus Uitzendkrachten De prijs beloont bedrijven voor hun bijzondere inspanningen om personen met een minder evidente toegang tot de arbeidsmarkt te werk te stellen.

De onafhankelijke jury, samengesteld uit specialisten uit verscheidene organisaties en sectoren, maakte een objectieve beoordeling op basis van volgende criteria: het innovatieve karakter van het initiatief, de economische leefbaarheid van het bedrijf, de meetbare resultaten, de continuïteit en de diversiteit en moeilijkheidsgraad van de doelgroep.

Bedrijfsvoorstelling CHEP

CHEP nv, opgericht in 1978 door de Australische Brambles-groep, biedt milieuvriendelijke logistieke oplossingen aan. Een netwerk van 500 service centers beheert meer dan 285 miljoen pallets en containers, die ze telkens weer ophaalt, reinigt, herstelt en opnieuw uitgeeft.

De 55 arbeiders, 24 uitzendkrachten en 5 bedienden van CHEP zijn tewerkgesteld in de vestiging in Bornem (Service Centre). De administratieve zetel is gelegen te Mechelen.

Het managementteam van CHEP werkt in alle gedrevenheid, overtuiging en deskundigheid aan een beleid waar alle medewerkers, van allochtone origine of niet, 50+ of jonger, laaggeschoold of universitair, meedenken in een open geest over de groei van de organisatie.

Jury-beoordeling

De jury bekroont CHEP dan ook om volgende redenen:

- Het diversiteitsplan van CHEP brengt een evenwicht tussen verwachtingen, bekommernissen en oplossingen van alle doelgroepen en nationaliteiten. De allochtone medewerkers krijgen de mogelijkheid tot Nederlandse les op de werkvloer en voor de autochtone medewerkers worden workshops 'hoe omgaan met anderstalige medewerkers' voorzien.

- Doorgroeimogelijkheden zijn hier geen loos begrip. Zo zijn alle ploegleiders ooit gestart als arbeider in de organisatie. Ook de uitzendkrachten krijgen steeds kans op vast werk.

- Feedbacksystemen en een Quality behaviour observation survey bewerkstelligen de open communicatie.

- Investering in ergonomie en opleiding van medewerkers zorgen mee voor het lage absenteïsme en een gemiddelde anciënniteit van 10 jaar.

- Maatschappelijk verantwoord ondernemen uit zich bovendien in steun aan scholen, drie betaalde vrijwilligersdagen per jaar, een duurzaam aankoopbeleid en nog veel meer.

- Alle relevante stakeholders worden steeds betrokken bij de besluitvoering op diverse domeinen.

De jury vindt CHEP dan ook niet alleen toonaangevend in duurzame logistieke oplossingen maar vooral in duurzaam personeelsbeleid en maatschappelijk engagement.

Over Plus Uitzendkrachten

Plus Uitzendkrachten maakt deel uit van de afdeling Career Services van de HDP-AristA groep. De 120 medewerkers van Plus lossen de personeelsproblemen van hun klanten op door hen medewerkers ter beschikking te stellen die over de nodige vaardigheden beschikken en blijk geven van de juiste ingesteldheid. Het bedrijf beschikt over een netwerk van 20 kantoren in België.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel