Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Feestelijke opening Groot Zijdepark

10 juni 2011 - Op donderdag 9 juni was de opening van het Groot Zijdepark. Tijdens de opening konden belangstellenden vragen stellen aan wethouder Marcel Houtzager (water) en hoogheemraad P. Hellinga van het Hoogheemraadschap van Rijnland.Om 10.00 uur was de ontvangst, daarna was er een rondleiding door het nieuwe park.

In totaal is er circa. 2.520 m² water bijgekomen. Dit zorgt ervoor dat het gebied robuuster is er beter bestand is tegen wateroverlast en droogte. Er zijn nieuwe bruggen gekomen en drie duikers. Voor de afvoer van afvalwater én de toevoer van drinkwater ten behoeve van sanitaire voorzieningen, is er een gemaal en een voorzieningenkast geplaatst.

Door het park is een slinger van wit-blauwe bloembeplanting aangelegd die de landsscheiding tussen Rijnland en Delfland symboliseert. Het beeld van Konstacin Jezioma is verplaatst en `met zijn neus de goede kant opgezet.' En om het verleden van de omgeving weer te geven is er een "Steentijdhuis" gerealiseerd.

Bij de nieuwe inrichting is ook rekening gehouden met de jeugd en spel. Er is een avontuurlijke speelplek en een klimduin. De ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) is opgeknapt en verplaatst. En het strand biedt ruimte voor een beachvolleybalcourt. Om te voorkomen dat de tafeltennistafel geluidsoverlast veroorzaakt is deze verder van de woningen geplaatst.