Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt twee mannen op voor mishandeling, wapenbezit en inbraak

Best, 11-06-2011 o De politie heeft vrijdag twee 40-jarige mannen uit Best aangehouden op verdenking van mishandeling, wapenbezit en inbraak.

Een politieman zag rond 17.45 uur een bebloede man uit een flatgebouw aan de Leemkuilen komen. Op één van de etages zag de agent een andere man met een breekijzer in zijn hand staan, die er vandoor ging toen hij was opgemerkt.

De bebloede man verklaarde dat de andere man hem met het breekijzer op zijn hoofd had geslagen. In de auto van de bebloede man vonden agenten een luchtdrukgeweer. Omdat hij gewond was, is hij door ambulance-personeel behandeld. Daarna is hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De man met het breekijzer kon vrij snel door andere agenten worden aangehouden op de Gerrit van der Veenstraat. Hij bleek de bewoner van één van de flats te zijn. De andere man zou met het breekijzer bij hem hebben ingebroken, waarna er een worsteling was ontstaan. Daarbij had de bewoner het breekijzer kunnen afpakken en de andere man enkele klappen kunnen geven. Ook de flatbewoner werd door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Beide mannen kennen elkaar.