Politie Twente

Meerdere inbraken in bedrijfspanden In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni heeft Politie Twente meerdere meldingen ontvangen van inbraken in bedrijfspanden in Almelo en omgeving.

Almelo
Omstreeks 23.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van inbraakalarm bij een groothandel aan de Windmolen. Ter plaatse bleken diverse kantoren in het pand te zijn onderzocht. De Hondenbrigade van Politie Twente heeft het pand met een diensthond doorzocht, maar niemand aangetroffen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. (2011055011)

De politie kreeg omstreeks 23.25 uur melding van een inbraak bij een groothandel aan de Van Weerden Poelmanweg. Verschillende ruimtes waren doorzocht. Ook hier is met een diensthond het pand gecontroleerd en zijn geen inbrekers aangetroffen. Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt. (2011055047)

Omstreeks 23.40 uur kwam bij Politie Twente melding binnen van een inbraak bij een kinderspeelgelegenheid aan de Noordbroek. De Hondenbrigade van Politie Twente heeft het pand met een diensthond gecontroleerd, maar geen inbrekers aangetroffen. De daders hebben, voor zover bekend, alleen geld weggenomen. (2011055010)

Aadorp
De politie kreeg omstreeks 01.40 uur melding van een inbraak bij een bedrijfspand in Bedrijvenpark Twente. Bij het verhuurbedrijf dat op de begane grond van het pand is gevestigd, bleef het bij een poging tot inbraak. Op de eerste etage is, bij een administratiekantoor, een (lege) kluis meegenomen. (2011055073)

Politie Twente doet onderzoek naar deze inbraken en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien van de inbraken of in de omgeving iets verdachts hebben opgemerkt, wordt verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team VVC (Veel Voorkomende Criminaliteit) Almelo: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Autobrand
Hellendoorn
In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni is een auto aan de Nieuwstadweg uitgebrand.

Omstreeks 02.30 uur kreeg Politie Twente melding van een brand aan de Nieuwstadweg. Ter plaatse bleek het om een autobrand te gaan. De auto stond geparkeerd bij de schuur van een woning. De dakgoot van de schuur had ook vlam gevat. De brandweer heeft de brand geblust. De technische recherche van Politie Twente onderzoekt of de brand is aangestoken. (2011055028)

Rijbewijs ingevorderd
Den Ham
In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni is van een 29-jarige man uit Vroomshoop het rijbewijs ingevorderd, omdat hij onder invloed van verdovende middelen - vermoedelijk GHB - een auto bestuurde.

Agenten van Politie Twente hielden de man omstreeks 00.45 uur aan op de Vriezendijk. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de man onder invloed was van verdovende middelen. Tijdens onderzoek vonden zij in de auto en kleding van de man flesjes met inhoud, gelijkend op GHB. De man is onderworpen aan een bloedproef en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. De politie doet verder onderzoek, onder andere naar de inhoud van de flesjes. (2011055004)

Alcomobilist zonder rijbewijs
Almelo
Een 27-jarige man uit Almelo is in de vroege ochtend van zaterdag 11 juni aangehouden omdat hij met alcohol op en zonder geldig rijbewijs een auto bestuurde.

De man werd door surveillerende agenten van Politie Twente omstreeks 03.20 uur gecontroleerd aan de Adadwarsweg. Hij werd onderworpen aan een blaastest. Deze gaf aan dat de man alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 0,67 promille aangaf. Tijdens controle bleek de man ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Processen-verbaal zijn opgemaakt. (2011055036)

Fietser gewond
Almelo
Een 59-jarige fietser uit Almelo is vrijdag 1 juni gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een scooter.

De fietser reed omstreeks 14.45 uur op het fietspad Leemslagenweg richting Zeven Bosjes. Net voorbij de kruising met de Soeteman wilde hij een groepje fietsers inhalen. Hij stuurde hiervoor naar links en kwam in botsing met een achteropkomende scooter, bestuurd door een 31-jarige man uit Almelo, die de fietsers eveneens wilde inhalen. De 59-jarige is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval. (2011054948)

Eenzijdig ongeval
Nijverdal
Een 83-jarige man in een scootmobiel is vrijdag 10 juni gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De man reed omstreeks 16.30 uur in zijn scootmobiel over het fietspad van de Constantijnstraat en sloeg linksaf, om zijn weg op het fietspad van de Grotestraat te vervolgen. Hij vloog echter uit de bocht en raakte met zijn been een paaltje, dat rechts van de weg stond. Zijn scootmobiel viel om. De man is met beenletsel door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. (2011054933


-----------------------


Zaterdag 11 juni 2011