Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Vrouw aangehouden voor vernieling auto       |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 juni heeft de politie een 42-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden nadat agenten haar erop betrapten dat ze met een metalen bezem aan het inslaan was op een auto.


De politie hoorde rond 01:00 gebonk komen vanaf de Vondelstraat en nam polshoogte. Daar werd de vrouw bij de auto aangetroffen. Ook bleek ze enkele bloempotten te hebben vernield. De auto, eigendom van een buurtbewoner, had meerdere deuken opgelopen op motorkap en dak en had ook een gebarsten ruit. De Doetinchemse is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De aanleiding voor de vernieling is niet meteen duidelijk geworden en wordt nog onderzocht. De politie maakt proces-verbaal tegen de vrouw op.

|     |Lichtenvoorde - Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt      |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 juni een 20-jarige Duitser aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 03:20 uur staande gehouden op de Dijkstraat in Lichtenvoorde. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,8 blies. Omdat de man een beginnend bestuurder bleek te zijn is zijn (Duitse) rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

|     |Wehl - Jongens aangehouden na brand in schuur             |

In de vroege ochtend van zaterdag 11 juni heeft er een brand gewoed in een schuur aan de Lage Horst in Wehl. Twee jongens van 16 en 18 uit Doetinchem en Braamt zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ontstaan van de brand.


Even na 07:00 uur kwam de melding over de brand binnen. Ter plekke bleek een schuur in brand te staan en al gauw sloegen de vlammen over naar twee woningen. Ook een derde woning en een carport liepen schade op. De omwonenden van het schuurtje konden op tijd hun woning verlaten en de brandweer heeft de brand geblust. De twee jongens zijn aangehouden omdat zij in de schuur verbleven vlak voordat deze in brand vloog. Hoe de brand precies is ontstaan en of dat al dan niet opzettelijk is gebeurd is niet duidelijk en wordt nog onderzocht. De twee jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

|     |Doetinchem - Laptop en sieraden weg na inbraak in woning  |

Vrijdag 10 juni is er ingebroken in een woning aan de Doetinchemseweg in Doetinchem. Er zijn een laptop en sieraden gestolen.


Men is binnengekomen door een raam te forceren. De inbraak heeft op klaarlichte dag plaatsgevonden, aan het eind van de ochtend of het begin van de middag. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Deze kunnen de politie bellen via 0900-8844.

|     |Winterswijk - Fietser in botsing met vuilniswagen         |

Op vrijdag 10 juni is een 17-jarige fietser uit Winterswijk gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een vuilniswagen op het kruispunt van de Rondweg Zuid en de Snelliusstraat in Winterswijk.


Het ongeval vond even voor 17:30 uur plaats. De fietser wilde de Rondweg Zuid oversteken en gaf daarbij geen voorrang aan de naderende vuilniswagen. De bestuurder van de vuilniswagen, een 42-jarige man uit Winterswijk, remde direct af maar kon een aanrijding niet meer voorkomen, en botste met de voorzijde van de vuilniswagen tegen de fietser aan. Omstanders hebben zich direct over de fietser ontfermd en de hulpdiensten gealarmeerd. De 17-jarige jongen is naar het ziekenhuis vervoerd en bleek naast schaafwonden ook het nodige inwendige letsel te hebben opgelopen, waaronder diverse gebroken ribben en een klaplong. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse voor een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Ook zijn of worden verklaringen opgenomen van de chauffeur van de vuilniswagen en getuigen.

|     |Doetinchem - Jongen beroofd van fiets                     |

Vrijdag 10 juni heeft een nog onbekende man in Doetinchem twee jongens staande gehouden, bedreigd, en van één van hen de fiets afgenomen.


De jongens, beide rond de 15 jaar oud, fietsen van school naar huis toen zij op de Lijsterbeslaan, vlakbij het stadion, werden aangesproken door een nog onbekende man. De man gebood de ene jongen om weg te gaan en eiste van de andere jongen zijn fiets op. Toen de jongen die door de man werd gesommeerd te vertrekken dat niet meteen deed werd hij verbaal bedreigd, waarna de jongen alsnog wegfietste. Daarna pakte de man de fiets van de andere jongen af en ging er vandoor. Het zou gaan om een man met een donkere huid, een breed postuur en kort, zwart haar. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van dit voorval. Deze kunnen de politie bellen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --