NVVR viert 25-jarig jubileum met sterrit


KOOTWIJKERBROEK, 20110509 -- Ter gelegenheid van haar zilveren jubileum organiseert de Nederlandse Vereniging voor Vrijetijds Ruiters (NVVR) een sterrit voor haar leden. Op 11 juni 2011 arriveren de veertig sterritruiters op ‘Dopheets Del’ in Kootwijkerbroek; de locatie voor het lustrumweekend.

Sterritruiters komen vanuit het hele land, ook vanuit Duitsland, naar het Lustrum van de NVVR. Sommigen zijn één of enkele dagen onderweg, anderen doen er een paar weken over om op de lustrumlocatie te arriveren. De ruiters rijden meestal in groepjes, en als ze individueel van start gaan, sluiten zich in de loop van de tocht vaak andere ruiters en koetsiers bij hen aan.

Diegenen die langer onderweg zijn reizen veelal met volledige bepakking op het paard. Denk dan aan tenten, kleding, kookgerei etc. “Er is voor de meeste deelnemers een lange periode van voorbereiding aan vooraf gegaan,” aldus Marina Pfletscher, lid van de Lustrumcommissie. “Want er moet niet alleen een route worden gepland met stops en overnachtingplaatsen. Ook de paarden moeten worden voorbereid, zeker als met volle bepakking wordt gereden. We zijn een beetje vergeten dat paarden dit uitstekend aankunnen en hoe leuk het is om zo, te paard of met de koets, te reizen. Toch was dit, tot de komst van de trein en auto, heel gewoon.”

De NVVR is 25 jaar geleden opgericht en organiseert veel een- en meerdaagse ritten. Daarnaast behartigt de NVVR de belangen van de recreatieve ruiter of menner bij overheidsinstanties en andere organisaties en instellingen die actief zijn in de paardenwereld. De NVVR heeft altijd het welzijn van het paard hoog in het vaandel. Vandaar dat er binnen de vereniging veel aandacht besteed wordt aan onderwerpen rondom gezondheid, verzorging, voor- en nadelen van verschillende hoofdstellen en zadels etc. De NVVR maakt zich sterk voor goede mogelijkheden om buiten te rijden voor recreatieruiters en menners. De NVVR heeft inmiddels ruim 1000 leden. Voor informatie over de NVVR kunt u terecht op onze website www.nvvr.info.





Ingezonden persbericht