Ingezonden persbericht

Ruim 1.300 roze koekhappers op Utrechtse Neude

Wereldrecordpoging koekhappen succesvol

UTRECHT 11/6/2011 - Ruim 1.300 koekhappers hebben zaterdagmiddag op het Utrechtse Neude een poging gedaan om het Guinness World Record koekhappen te verbreken. De Utrechtse homo-organisatie Stichting PANN, die de recordpoging organiseerde, gaat er vanuit dat het wereldrecord ruim gehaald is. Guinness World Records moet de poging nog wel officieel bevestigen.

PANN organiseerde het evenement ter ere van het 15e MidZomerGracht-festival dat aankomende week in Utrecht plaatsvindt. Onder het wakend oog van vredesduivenkoningin Marijke Helwegen, D66-Tweedekamerlid Pia Dijkstra en de Utrechtse PvdA-fractievoorzitter Gilbert Isabella hapte een grote menigte mensen gelijktijdig naar een roze koek.

Roze Utrecht

Met de recordpoging wilde de organisatie roze Utrecht op een ludieke wijze zichtbaar maken voor het winkelend publiek. "PANN wil laten zien dat homo's net zo gewoon zijn als hetero's, net zo uitbundig of saai, net zo (weinig) creatief en net zo goed of slecht in sport. En dat altijd belicht vanuit de zonnige kant," zegt PANN-voorzitter Petra Luiken. De organisatie is dan ook erg blij met het overweldigende enthousiasme van de Utrechtenaren om de recordpoging tot een succes te maken.

MidZomerGracht

De recordpoging is een van de vele activiteiten van het MidZomerGracht-festival, dat vrijdagavond van start is gegaan. Tot zondag 19 juni vinden er allerlei initiatieven plaats op het gebied van cultuur, sport, debat en ontmoeting, waarin het homoseksuele element nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is. PANN organiseert nog enkele andere activiteiten, waaronder het slotfeest GigaPANN op zaterdag 18 juni. Met diverse buitenoptredens en vijf binnenlocaties is GigaPANN met 5 duizend bezoekers het grootste Utrechtse homofeest van het jaar.

"Als we zien hoe positief de recordpoging is ontvangen, dan kan de rest van het festival ook niet meer stuk," vindt Luiken. Het vorige wereldrecord koekhappen stond op naam van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn met 1.126 deelnemers.

Over Stichting PANN

Stichting PANN slaat al ruim veertig jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij, onder andere door het maandelijks organiseren van laagdrempelige homofeesten in Utrecht en de rest van Nederland. De opbrengsten van de stichting worden in een fonds gestort waarmee PANN activiteiten steunt die de homo-emancipatie in Nederland bevorderen.

NOOT VOOR REDACTIE,