Ingezonden persbericht

Rotterdamse kathedraal bruisend van geestkracht

'Vuurdoop' met meer dan 1200 jongeren

Op 11 juni 2011 vond de jaarlijkse Vuurdoop plaats in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal te Rotterdam. Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. ontving meer dan 1200 jongeren die die dit jaar gevormd worden of gevormd zijn. Het was een feestelijke dag: om elkaar te ontmoeten, om alle feestelijkheden rond het Vormsel te besluiten en om samen met andere jongeren kerk te zijn. Mgr. Van Luyn bedankte de jongeren voor hun 'tegenbezoek' dat zij nu aflegden in de Kathedraal nadat zij eerst in eigen parochie de sacramenten voor het Vormsel hadden (of gaan) ontvangen. "Het is fijn om jullie hier te ontmoeten en om met elkaar dit feest te mogen vieren. Ga na afloop met het vuur van de Vuurdoop naar huis."

De bijeenkomst werd opgeluisterd door de Miracle City Singers en met het vuurtheater Big Bang. De kerk stond in vuur en vlam. Daarna klonk het startsein voor de workshops, beklimming van de toren en een rondgang door de gewelven met het Spook van de Kathedraal. Er waren een vijftal ontmoetingen met mensen die iets vertelden over hun beroep èn hun inspiratie. Onder hen waren
Burgemeester Herman Jonker van Hendrik-Ido-Ambacht, medewerkers van War Child, Oikos, Mercy Ships, Rock Solid en M25.

Tijdens de Vuurdoop waren de winnaars bekend gemaakt van de Collagewedstrijd met het thema 'Het vuur van de heilige Geest'. 's Ochtends reikte Deken dr. A. van der Helm de kaars uit aan H. Pancratiusparochie uit Sassenheim. Hij verwees naar de tekst onder de collage 'Vuur geef je door!': "Het vuur spat van deze collage af! Het is een fakkel, die moet worden doorgegeven." De twee handen maakten deze boodschap nog eens extra duidelijk. Je zag in één oogopslag wat het vuur van de Heilige Geest kan oproepen: liefde.

's Middags werd de trofee overhandigd aan de winnaar van de Collagewedstrijd, H. Thomasparochie uit Alphen aan de Rijn (Paradijslaan). Hun collage viel op door de felle kleuren van het vuur. In de vlammen was verwerkt hoe je je geloof kunt uitdragen: voor elkaar zorgen, gelukkig zijn met wat je hebt, leven zoals Jezus en elkaar inspireren in het geloof. De eervolle vermelding ging ditmaal naar de vormelingen van de parochie HH. Martelaren van Gorcum uit Brielle die in hun werk lieten zien wat er zoal mis is in de wereld en waar de Heilige Geest aan het werk is.

De dag werd besloten met het ontsteken van het Pinkstervuur en een gebedsviering waarin het Pinksterverhaal over de kracht van de Heilige Geest werd verteld door Mgr. Van Luyn.

Einde bericht

---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht