Ingezonden persbericht


Wellicht heeft u het al op het ANP net gezien, maar hierbij sturen we u het persbericht nogmaals:

Uniek en nieuw evenement in Rotterdam: De Rotterdam 300! De eerste kortebaanrace in het donker

Op 11 juni 2011, de zaterdag in het Pinksterweekend, vindt er een nieuw en spannend evenement plaats in Rotterdam: De Rotterdam 300. De prachtige Parkkade wordt omgetoverd tot een heus paardenspektakel met verschillende activiteiten voor jong en oud.

Tussen 13:00 uur en 23:00 uur zijn er op de Korte Baan van 300 meter op de Parkkade diverse hippische activiteiten te zien. Van ridderspelen, ringsteken, politiepaardendemonstraties tot acrobatische circusacts. Ook de juniorenpikeurs laten hun snelheidskunsten zien. Met als Grand Finale de eerste kortebaanrace in het donker. Een fantastische belevenis voor groot en klein aan de oever van de Maas!

Om het nostalgische gevoel van kortebaanraces extra luister bij te zetten komt er een muziekpodium waar verschillende artiesten hun opwachting zullen maken. Van hip en hedendaags tot geluiden uit vervlogen tijden. Men kan luisteren naar 'oude' jazz, swing en Motown, uitgevoerd door artiesten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Natuurlijk mogen ouderwetse kermisattracties hierbij niet missen. Groot en klein kunnen daarom de hele dag terecht in de zweefmolen, het reuzenrad, de schietkraam en de draaimolens. Naast deze activiteiten kan er ook gewinkeld worden in het Strodorp. Van vrijetijdskleding tot alles wat met paarden te maken heeft. In de paddock kunnen liefhebbers de verschillende paarden van de pikeurs van dichtbij zien en aanraken. Schmidt Zeevis en restaurant de Parkheuvel zorgen voor de culinaire weldaad die past bij de chique uitstraling van De Rotterdam 300. Er zal dan ook een hospitality-dorp worden ingericht rond de finish en op de parkheuvel zelf waar het voor bedrijven en particulieren is het mogelijk met goede relaties en vrienden te vertoeven. Meer informatie is te verkrijgen op de website. De Vereniging Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) heeft haar goedkeuring gegeven voor het evenement net als de Scientific Games Racing Totalisator (SGR). De SGR zal aanwezig zijn met een totalisatorwagen waar liefhebbers op de paarden kunnen wedden.

Het evenement wordt gesteund en bejubeld door verschillende bedrijven, de financiering om het evenement rond te krijgen ziet er erg goed uit. Toch staat de organisatie, JMR bureau voor creatieve stadsontwikkeling en eventmarketing, open voor potentiele sponsoren die graag betrokken willen zijn bij dit unieke evenement. Voor meer informatie: www.rotterdam300.nl .



Ingezonden persbericht