Gemeente Apeldoorn

Feestelijke opening speeltuin Kindervreugd na renovatie

Op zaterdag 11 juni opent wethouder Olaf Prinsen de gerenoveerde speeltuin Kindervreugd in Orden. De feestelijkheden beginnen om 14.00 uur met de officiële opening en duren de hele middag tot 18.00 uur. Iedereen is welkom!

De speeltuinvereniging vierde in 2009 het 50-jarig bestaan. Nu is de speeltuin helemaal gerenoveerd volgens de uitgangspunten van 'natuurlijk spelen'. Dit gemeentelijk beleid bevordert spelenderwijs leren over de natuur en het aanbieden van avontuurlijke speelplaatsen. Goede speeltoestellen zijn behouden en daarnaast is onder meer toegevoegd een waterpomp, houten huisjes, bruggetjes en vlonders. Ook is meer hoogteverschil aangebracht en nieuw groen.

Beter bereikbaar
De speeltuin heeft de hoofdentree aan de Pieter Saenredamstraat. Daarnaast is er nu een entree gemaakt aan de Pieter de Hoochlaan zodat ook kinderen van die kant de speeltuin makkelijk kunnen bereiken.

Weer op Orden(n)
Renovatie van de speeltuin maakt onderdeel uit van het plan van aanpak voor de wijk Orden. Dit plan is in 2010 opgesteld door gemeente, woningcorporaties, wijkraad en Wisselwerk. Voor de renovatie heeft naast de gemeente ook de provincie Gelderland geld beschikbaar gesteld. De feestelijkheden bij de opening worden verzorgd door de speeltuinvereniging zelf met ondersteuning van Wisselwerk en de buurtregisseur.

Einde persbericht