Ingezonden persbericht


Persbericht

2 duizend mensen nodig voor wereldrecord koekhappen Stichting PANN hapt naar Guinness World Record

UTRECHT 09/06/2011 - Stichting PANN doet op zaterdag 11 juni aanstaande op De Neude te Utrecht een gooi naar het Guinness World Record (roze)koekhappen. Het doel is om met minimaal 2 duizend man, zowel hetero's als homo's, tegelijkertijd te gaan happen naar roze koeken. Het startschot voor de recordpoging wordt om 16.00 uur gegeven door niemand minder dan de vredesduivenkoningin zelf, Marijke Helwegen.

De recordpoging roze koekhappen is onderdeel van het MidZomerGracht-festival (MZG), dat dit jaar van 10 t/m 19 juni voor de vijftiende maal in Utrecht plaatsvindt. Gedurende deze week vinden er allerlei activiteiten plaats op het gebied van cultuur, sport, debat en ontmoeting, waarin het homoseksuele element nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is. Door het winkelend publiek actief uit te nodigen mee te doen aan de recordpoging, wil PANN positieve zichtbaarheid creëren voor roze Utrecht.

Tijdens de recordpoging zullen naast Marijke Helwegen ook D66-tweedekamerlid Pia Dijkstra (emancipatie) en Gilbert Isabella, fractievoorzitter van de PvdA in Utrecht, aanwezig zijn om als onafhankelijke getuigen het proces in de gaten te houden en het aantal deelnemers te bevestigen. De swingende PANN-muziek maken het totaal tot een onvergetelijke middag.

Het huidige wereldrecord koekhappen staat op naam van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn met 1.126 deelnemers.

Praktische informatie

De Record poging vindt plaats op zaterdag 11 juni a.s. om 16.00 op De Neude te Utrecht.

Stichting PANN

Stichting PANN slaat al ruim veertig jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij, onder andere door het maandelijks organiseren van laagdrempelige homofeesten in Utrecht en de rest van Nederland. De opbrengsten van de stichting worden in een fonds gestort waarmee PANN activiteiten steunt die de homo-emancipatie in Nederland bevorderen.

NOOT VOOR REDACTIE,