NHM organiseert Nationaal Concert met Lavinia Meijer en Giovanca

Persbericht van Nationaal Historisch Museum

Amsterdam, mei 2011

12 juni 2011 Nationaal Concert
Giovanca op podium met Lavinia Meijer en musici Koninklijk Concertgebouworkest

Op 12 juni 2011 staan 20 leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, harpiste Lavinia Meijer en soulzangeres Giovanca samen op het podium tijdens het Nationaal Concert in Utrecht. Het Nationaal Historisch Museum organiseert jaarlijks op eerste pinksterdag een gratis toegankelijk openluchtconcert in een groot publiekspark in Nederland. Dit jaar start het Nationaal Concert om 15.30 uur in het Utrechtse Wilhelminapark.

Programma van Nederlandse musici
Het Nationaal Concert biedt een afwisselend programma met enkele van de beste Nederlandse muzikanten. Het 123-jarige Koninklijk Concertgebouworkest maakt deel uit van de canon van de Nederlandse muziekgeschiedenis. De zangeres Giovanca maakte in 2008 naam met haar debuutalbum Subway Silence, waarover Oor schreef: 'Het is tijd dat de rest van de wereld een van Nederlands grootste muzikale talenten leert kennen'. Zij speelt samen met Lavinia Meijer, winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009 en een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd.

Jaarlijkse traditie
In 2010 vond het eerste Nationaal Concert plaats in het Arnhemse Sonsbeekpark, met leden van het Koninklijk Concertgebouworkerst en Wouter Hamel als solist. Elk jaar is een andere provincie aan de beurt. Dit jaar gaat de uitnodiging naar Utrecht: Iedereen van 8 tot 88 jaar, liefhebbers van muziek en families met kinderen zijn welkom voor een muzikale picknick in het park.

Nationaal Historisch Museum
Het Nationaal Historisch Museum wil de historische verbeelding stimuleren, enthousiasme voor geschiedenis teweegbrengen en nieuwsgierigheid opwekken. Het organiseert tentoonstellingen en activiteiten in heel Nederland, waarbij het actief samenwerkt met organisaties op het gebied van erfgoed, geschiedenis, onderwijs, wetenschap, media en kunst. Op deze manier ontstaan verrassende en boeiende verbindingen tussen heden en verleden, zoals tijdens het Nationaal Concert. De activiteiten van het museum zijn te herkennen aan het INNL logo. De programmering staat op www.innl.nl.

--

Nationaal Concert
Datum: eerste pinksterdag 12 juni 2011
Tijd: 15.30 - 17.00 uur
Locatie: Wilhelminapark Utrecht
Artiesten: Giovanca, Lavinia Meijer en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest
Kosten: vrij toegankelijk

Links:
http://www.innl.nl

Noot voor redacties


Nationaal Historisch Museum

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter