Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 10 juni 2011

Nederlands Dames Softbalteam treft Foreign All Stars

Het Nederlands Dames Softbal Team komt op zondag 12 juni weer in actie tijdens de vierde editie van de Holland Tour. Dan worden de eerste wedstrijden gespeeld tegen het Foreign All Star Team, een ploeg samengesteld uit buitenlandse speelsters, die uitkomen in de Nederlandse competities.

De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark 'Egmonderhout', het thuisveld van het in de hoofdklasse uitkomende Alcmaria Victrix. Het complex is het gehele Pinksterweekeinde de locatie van het tweede Softball Gala. Op zaterdag worden eerst voor de tweede keer in de geschiedenis vanaf 11.00 uur alle competitiewedstrijden in de hoofdklasse op één complex gespeeld. Zondag komt het Nederlands team vanaf 13.00 uur in actie tegen de Foreign All Stars en maandag speelt Alcmaria vanaf 14.00 uur competitiewedstrijden tegen Jong Oranje. Op zondag en maandag staan er tevens wedstrijden op de agenda voor Jong Oranje Wit, dat bezig is met de voorbereiding op het EK voor Cadetten in België. Zondagochtend is er vanaf 10.00 uur bovendien een clinic voor jeugdsoftbalsters die wordt verzorgd door de Oranje-internationals.

Het Nederlands Softbal Team en het Foreign All Star Team ontmoeten elkaar ook nog op 3 en 17 juli. Het Nederlands Team keerde maandag terug uit Italië waar werd deelgenomen aan het Torneo 150 Anni Unitá d'Italia in Bollate. Daar werden zes goede wedstrijden gespeeld. De finale tegen Italië verregende, waardoor de ploeg van bondscoach Craig Montvidas op de tweede plaats eindigde.

In de afgelopen jaren vormden de tijdens de Holland Tour gespeelde wedstrijden door de nationale softbalploeg telkens een belangrijke voorbereiding op de verschillende internationale evenementen. In 2008 was dat de Olympische Spelen, in 2009 het Europees Kampioenschap en in 2010 het Wereldkampioenschap. Dit jaar maken de wedstrijden onderdeel uit van de voorbereidingen op het Europees Kampioenschap dat in augustus in Italië wordt gehouden en waar Oranje de Europese titel zal verdedigen.

Het programma voor de Holland Tour is als volgt:

zondag 12 juni Nederlands Softbal Team - Foreign All Star Team (DH) aanvang: 13:00 uur
locatie: Sportpark 'Egmonderhout' (veld Alcmaria Victrix), Alkmaar

zondag 26 juni Nederlands Softbal Team - Nederlands Heren Softbal Team (DH) aanvang: 13:00 uur
locatie: Sportcomplex 'De Paperclip' (veld UVV), Utrecht

zondag 3 juli Nederlands Softbal Team - Foreign All Star Team (DH) aanvang: 13:00 uur
locatie: Sportpark 'Ookmeer' (veld Amsterdam Pirates), Amsterdam

zondag 17 juli Nederlands Softbal Team - Foreign All Star Team (DH) aanvang: 13:00 uur
locatie: Sportpark 'De Elta' (veld Iber Lengua Terrasvogels), Santpoort