Ingezonden persbericht


Persbericht:
11 juni 2011

Fietsen van Amersfoort naar Istanbul
Morgenochtend (zondag 12 juni) vertrekt Huub van Amersfoort voor een bijzondere fietsreis van Amersfoort naar Istanbul. Deze tocht voert hem dwars door het Europese continent, door minstens 13 verschillende landen en meer dan 3500 kilometer. Middels deze tocht zamelt hij geld in voor Tegenkracht, stichting Kanker en Sport. Deze stichting biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemokuren en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. Zijn fietstocht is echter een peulenschil in vergelijking met de strijd die iemand met kanker moet voeren.

Een droom - Tegenslag
"Dromen kun je niet leren, wel de durf om ze waar te maken." Deze zin vormde ruim 7 jaar geleden de aanleiding voor Huub om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Nadat zijn werkgever, onverwacht, zijn contract niet verlengde, brengt hij dit motto opnieuw in praktijk. Alleen en op de fiets een reis maken, zonder te weten wat je allemaal tegen gaat komen, mensen te ontmoeten, geconfronteerd te worden met jezelf, verschillende landen en culturen te ervaren, het is een droom en een uitdaging ineen.

Leven met kanker
Huub treedt met deze fietstocht in de bandensporen van zijn vader, die ook enkele fietstochten door Europa maakte. Vijf jaar geleden overleed zijn vader aan kanker en vandaar dat de keuze om Tegenkracht als goede doel te steunen een logische stap was. Zij helpen mensen met kanker om, ondanks hun ziekte, richting en betekenis te blijven geven aan hun leven. Als kankerpatiënt kun je juist het gevoel hebben dat je lichaam zich tegen je heeft gekeerd. Door hier echter actief mee aan de slag te gaan en te sporten, wordt het lichaamsbeeld en het herstelvermogen positief beïnvloed.

De reis
In 2 maanden, met een gemiddelde van ongeveer 90 km. per dag en 1 á 2 rustdagen per week, hoopt Huub in Istanbul te zijn. Zijn route volgt in grote lijnen de Rijn, stroomopwaarts en de Sava en Donau, stroomafwaarts. Wat hij onderweg allemaal tegen gaat komen is voor hem grotendeels een raadsel. Maar de zin om het grote, ongewisse avontuur aan te gaan kriebelt!