Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Wandelen in de natuur in en om het fort

START RONDLEIDINGEN IN FORT RAMMEKENS

Op 12 juni 2011 starten de rondleidingen in fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa (1547). Fort Rammekens is een groene oase op Walcheren, waar historie, cultuur en natuur samenkomen.

()

Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa. Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis. Het nu gedeeltelijk vervallen fort vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde. U vindt hier allerlei unieke planten. Ook kinderen vinden het fort reuze spannend en gaan graag op ontdekkingstocht. Het is dan ook bijzonder ronddwalen over de wallen van fort Rammekens, met het unieke uitzicht over de Westerschelde. Bezoek ook eens de donkere kazematten, waar ooit manschappen woonden en gewonden werden verzorgd.

U kunt van een vakkundige gids van het IVN een rondleiding krijgen door het historische fort en het naastgelegen unieke bos- en natuurgebied. In 2011 kan dit op de volgende dagen:

Rondleidingen op dinsdagavond om 19.30 uur:
van 14 juni t/m 30 augustus 2011.

Rondleidingen op zondagmiddag om 14.00 uur:
van 12 juni t/m 25 september 2011.

In de herfstvakantie is zijn ook een rondwandelingen op 16, 23 en 30 oktober. In de kerstvakantie kunt u op 26 december meewandelen. Op al deze dagen start de rondleiding om 14.00 uur. Kaarten kosten ¤ 2,50 (dinsdag) en ¤ 3 (zondag) en zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij het fort. Kinderen onder de 6 jaar wandelen gratis mee. Het is ook mogelijk om voor groepen op andere dagen een rondleiding te boeken. Neem hiervoor contact op met het muZEEum, telefoon 0118-41 24 98. ()

Heel het seizoen is er in het fort ook nog een bijzondere tentoonstelling van Toos van Holstein te zien: 'Toos, de ontdekkende mens'. Toos heeft zich voor de tentoonstelling laten inspireren door een wereld, niet alleen gevoed door vele reizen, kennismakingen met andere culturen, door boeken, films, oude en moderne steden, maar ook door de verwering die de tijd legt over alles om ons heen. Hiermee is Toos aan het werk gegaan voor haar expositie en dat heeft tot het bijzondere resultaat geleid dat nu te zien is in fort Rammekens. Digitale technieken en fotografie staan daarbij centraal.

U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Het fort is nog tot en met 30 oktober geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur. Het fort wordt in de periode 2011/2012 gerestaureerd. Vanaf september 2011 zullen de werkzaamheden echt zichtbaar worden. Tijdens de restauratie blijft het fort geopend en ook de rondleidingen gaan gewoon door.

Fort Rammekens is een samenwerkingsproject van Staatsbosbeheer, het muZEEum en Orionis. U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Voor meer informatie kunt u bellen met het Zeeuws maritiem muZEEum, telefoon 0118- 41 24 98. Of kijk op www.fortrammekens.nl.

()

mei 2011


Ingezonden persbericht