Unicef

UNICEF Open van 12 t/m 18 juni: hét grastennistoernooi in Rosmalen

Van 12 tot 18 juni aanstaande vindt weer de UNICEF Open plaats: hét grastennistoernooi in Rosmalen met dit jaar toppers als Clijsters, Almagro, Kuznetsova, Haase en de Bakker.

De UNICEF Open staat alle dagen in het teken van de programma's van UNICEF. UNICEF is er dan ook trots op dat zij zonder financiële bijdrage haar naam aan het toernooi mag verbinden. De wedstrijd is te volgen via NOS Sport en via www.unicefopen.nl.

De UNICEF Open vraagt aandacht voor ondervoede kinderen

Sinds 2010 mag UNICEF zonder financiële vergoeding haar naam verbinden aan het grastennistoernooi in Rosmalen. Dit jaar maken we daarvan gebruik door tijdens de speeldagen aandacht te vragen voor ondervoeding.

Wereldwijd lijden 200 miljoen kinderen aan honger. Met simpele maatregelen is dit te voorkomen. UNICEF vraagt de spelers en bezoekers daarom mee te helpen.

Koop de UNICEF Open merchandise producten en steun UNICEF

Speciaal voor de UNICEF Open zijn er artikelen ontwikkeld die tijdens het tennistoernooi worden verkocht. Door een van de producten te kopen, steun je het werk van UNICEF; de strijd tegen ondervoeding.

Voor de sportievelingen is er onder meer een mooie baseballcap, een badlaken, een zweetbandje, tennissokken en een bidon te koop.

Postzegels ter gelegenheid van ons 65-jarige bestaan!

Ter gelegenheid van het 65-jarige bestaan van UNICEF eind dit jaar, heeft TNT Post een speciaal postzegelvel laten ontwerpen. De postzegels zijn te koop bij alle verkooppunten van TNT Post en online via www.unicef.nl/postzegel.

Naast het postzegelvel heeft TNT Post ook een zogeheten Prestigeboekje ontwikkeld, een boekje over 65 jaar UNICEF, waarin de 10 postzegels zijn verwerkt. Uitgeverij DAVO heeft voor deze gelegenheid een themaboek uitgegeven, met als totel "65 jaar UNICEF".

Jaarbericht Kinderrechten 2011

Het nieuwe Jaarbericht Kinderrechten is uit. UNICEF en Defence for Children overhandigden afgelopen maandag het eerste exemplaar aan staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie.

Het Jaarbericht Kinderrechten is een jaarlijks rapport. In het rapport wordt de situatie op het gebied van kinderrechten in Nederland geschetst. Boodschap van dit jaar: geef prioriteit aan de meest kwetsbare kinderen.

UNICEF krijgt eigen speeltuinen

UNICEF krijgt eigen speeltuinen. Samen met Boer Speeltoestellen heeft UNICEF een speciaal speelveld ontworpen. In Voorhout (gemeente Teylingen) is vorige week het eerste speelveld geopend.

De toestellen - met afbeeldingen van verschillende kinderrechten - zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het speelveld wordt verkocht aan gemeentes. UNICEF ontvangt 10% van de opbrengst.

En verder...

Monique van de Ven genomineerd voor VROUW Award

UNICEF en FC Barcelona zetten samenwerking voort
http://unicef.eol-cms.nl/unicef.url.php?show=qQ5xa0j89T1KArNfIWUwLUcD4Iy8XowIKcj6TRYfPV4=&code=+w9X2NIGjSmVGFvRSqUHZZzNnZoNxa03BFOpLlOBCo8=