Ingezonden persbericht


PERSBERICHT juni 2011

12e editie Rotterdamse ZomerZondagen

Vanaf zondag 12 juni wordt Het Park bij de Euromast tijdens vijf ZomerZondagen the place to be met warmbloedige muziek, verrassende voorstellingen, en knutselworkshops voor kids. Het belooft een warme zomer te worden, ideaal voor een afwisselende culturele middag in het mooiste park van Rotterdam.

De 12e editie van dit kleinschalige, culturele zomerfestival verrast elk jaar met een opvallende programmering. Diverse muziekstijlen trekken publiek van alle leeftijden, van Braziliaanse jazz door topvocaliste Lilian Vieira tot soul-pop van de Rotterdamse 11mans-formatie Mrs Hips met zangeres Simone Roerade, zelfs een Americanafeestje door Fay Lovsky & Ocobar ontbreekt niet. Zelfgebouwde instrumenten? Ook die vallen te beluisteren tijdens het optreden van het Rotterdamse gezelschap Goslink, dat speelt op gitaren, banjo's en andere snaarinstrumenten van fruitkistjeshout, visolieblikken, deurdrempels, sloophout, schilderslinnen, een saladeschaal en meer.

Het Paard van Troje en een mobiel dompelbad
Behalve muziek zijn er tijdens de ZomerZondagen komische en originele acts uit binnen- en buitenland te zien die Het Park inzetten als decor voor hun theater. Dit jaar speelt het Rotterdamse dansgezelschap The Movers hun nieuwe voorstelling Het Paard van Troje, een avontuur vol verrassingen in, op en rond een motor met zijspan. Uit het buitenland komt het Spaanse Guixot de 8 met de leukste speeltuin voor iedereen van 0 tot 100: hier laat je zien hoe slim en behendig je bent! In bad op een ZomerZondag? Op 3 juli dompel je lekker onder in de badkuipen van het eerste mobiele Italiaanse badhuis Vespaqua. En speciaal voor de kinderen zijn er natuurlijk uitgebreide knutselworkshops waar recyclemateriaal omgetoverd wordt tot kleine kunstwerkjes.

De leukste vakantiedagen
De combinatie van de ongedwongen sfeer met de kwaliteit en variatie van de programmering is de grote charme van dit feelgoodfestival. De ZomerZondagen passen perfect in het groene park, met een goedgevulde picknickmand in het gras gevlijd zie je om je heen dansende, verliefde, luierende en genietende mensen van alle leeftijden, kinderen leven zich uit in knutselworkshops, spelletjes en pootje baden aan de vijvers. De ZomerZondagen zijn vakantie in de stad, niks moet, alles mag en de relaxte sfeer maakt het festival tot dé ontmoetingsplek van de Rotterdamse zomer!

Help!
Zoals alle festivals hebben ook de ZomerZondagen het financieel niet gemakkelijk: subsidiekranen druppelen of worden dichtgedraaid. Bezoekers kunnen het festival helpen door een vrijwillige gulle gift, het kopen van de unieke serie ZomerZondag - ansichtkaarten of souvenirs: alle bijdragen zijn welkom èn broodnodig!

Nominatie Gouden Grasspriet
Het Rotterdamse uitgaanstijdschrift gaat deze zomer op zoek naar het leukste kleinschalige zomerfestival van 2011. Slechts 5 festivals zijn genomineerd waaronder de ZomerZondagen. De winnaar wordt beloond met de enige echte Gouden Grasspriet Award. Vanaf 8 juni kan er via www.nl10.nl gestemd worden.

Praktische informatie
De twaalfde editie van de ZomerZondagen speelt zich af centraal in Het Park bij de Rotterdamse Euromast. Het podium staat op het veld tegenover het witte Koetshuis. Data 12 - 19 - 26 juni - 3 - 10 juli, 14.00 - 18.00 uur Gratis toegankelijk
Vanaf 7 juni uitgebreide programma-informatie op de website : www.zomerzondagen.nl

De ZomerZondagen zijn een initiatief van de Stichting Vrienden van het Park. Deze stichting kwam in 1999 met het idee het door landschapsarchitect Zocher ontworpen park nieuw leven in te blazen middels culturele activiteiten; meer mensen vinden op deze manier de weg naar dit mooiste stukje Rotterdams groen. ZomerZondagen maken deel uit van de agenda van Rotterdam Festivals.

De ZOMERZONDAGEN worden financieel mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam Festivals en diverse culturele fondsen.



Ingezonden persbericht