Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste Pinksterdag: Tutti Italia

Ervaar het heerlijke Italiaanse leven in Denekamp

DENEKAMP - Al het heerlijke wat Italië te bieden heeft, is komende zondag 12 juni (eerste Pinksterdag) te vinden op het Nicolaasplein in Denekamp. Dan is er namelijk de derde editie van Tutti Italia, hét Italiaanse evenement in deze regio.

Alles staat in het teken van Italië tijdens Tutti Italia. Om 12.00 uur gaat de Italiaanse warenmarkt open. De bezoekers vinden er mediterrane lekkernijen, kleding, sieraden, wijnen, olijven, horloges, en de mooiste Ferrari's rijden het plein op. Onder meer Alfa Romeo en Fiat presenteren de nieuwste modellen. Daarnaast zijn er diverse attracties en komt er een clown langs voor de kids. Ducatti-motorrijders komen vanuit het hele land naar Denekamp. Bovendien is er straattheater van Teatro Pavano: Venetiaanse steltlopers met prachtige wapperende gewaden.

Eerste Pinksterdag

De meeste evenementen in het Pinksterweekeinde zijn op tweede Pinksterdag gepland. Zo niet Tutti Italia: het Italiaanse evenement strijkt op eerste Pinksterdag neer op het Nicolaasplein in Denekamp. "Een perfecte dag," aldus Carlo Valletta, een van de vier horecaondernemers die zich bezighoudt met Tutti Italia. "Het evenement groeit elk jaar. Zo zijn er in deze editie weer meer marktkramen, meer producten en meer muziek."

Muziek

Tijdens Tutti Italia zijn drie muzikale acts te horen: Le Due Sorelle (beeldschoon duo dat de mooiste Italiaanse liedjes speelt uit de jaren '40 tot en met '70), Angelo Indaco (vrolijke klassiekers op accordeon en gitaar) en Ballati Tutti Quanti (driemansformatie met danseressen dat de oude volksmuziek uit Italië speelt). Ballati Tutti Quanti wordt speciaal overgevlogen vanuit Italië.

Duizenden bezoekers

Tutti Italia wordt voor de derde keer gehouden in Denekamp en bleek al vanaf de eerste editie een schot in de roos. Een bomvol Nicolaasplein was al twee keer het resultaat: Tutti Italia wordt door duizenden mensen bezocht. Dat gaat ook deze editie weer lukken, is de verwachting. Tutti Italia maakt namelijk steeds meer naam. Ondernemers bieden zich spontaan aan en het publiek houdt eerste Pinksterdag vrij.

"Het wordt een heerlijke dag, met al het mooie dat Italië te bieden heeft. We zorgen ervoor dat de bezoekers écht het gevoel krijgen dat ze in Italië zijn beland," besluit Valletta.

Gratis entree

Tutti Italia wordt gehouden op zondag 12 juni, eerste Pinksterdag op het Nicolaasplein in Denekamp en is te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis. Ook is er voldoende parkeergelegenheid rond het Nicolaasplein, ook gratis.

Op www.tuttiitalia.jouwweb.nl is meer informatie te vinden.

Noot voor de redactie,