Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amersfoort, 9 juni 2011

DierenPark Amersfoort opent het nieuwe Honderdduizend DierenHuis Kolonie mieren gearriveerd voor het nieuwe leefgebied

Vanaf 12 juni, eerste Pinksterdag, kunnen gasten in DierenPark Amersfoort het nieuwe Honderdduizend DierenHuis bezoeken. Dit is een leefgebied waar een enorme diversiteit aan dieren te zien is. Zo zijn er gilamonsters, baardagamen, parasolmieren, diverse soorten kikkers, salamanders, spinnen, bijen en nog veel meer dieren te zien. Ook zullen hier de Koele Knuffelsessies georganiseerd worden. Vandaag kwam een kolonie parasolmieren aan.

Nieuw themagebied
In DierenPark Amersfoort wordt gewerkt met themagebieden. Het Honderdduizend DierenHuis is het allernieuwste project van het DierenPark. In dit leefgebied is een grote variëteit aan diersoorten met bijzondere namen zoals gilamonsters, pantser kameleons etc.

Gasten zullen in dit leefgebied oren en ogen tekort komen. Overal waar gekeken wordt, zijn dieren te zien. De parasolmieren zijn harde werkers en zijn te bewonderen in een enorm buizensysteem dat door het gehele gebied aan het plafond hangt.

Slangen en spinnen aanraken
In het nieuwe Honderdduizend DierenHuis kunnen gasten meedoen aan de Koele Knuffelsessies. Deze sessies bestaan al een aantal jaar, maar door de enorme populariteit krijgt deze spannende activiteit meer aandacht en ruimte in het nieuwe DierenHuis. Gasten kunnen rattenslangen en spinnen van dichtbij zien of misschien zelfs aanraken!

DierenPark Amersfoort = een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt een dag vol avontuur. Gasten horen, zien en voelen van alles tijdens hun bezoek. Ze staan in het groene park vaak neus aan neus met kleine en grote dieren en er zijn volop avonturen te beleven in De Nacht, de Stad der Oudheid, het DinoBos of het Doolhof. www.dierenparkamersfoort.nl.

Noot voor redactie;

Ingezonden persbericht