Hoefnet

Nieuws

Saumur: update na de marathon

12-06-2011

In tegenstelling tot het eerder bericht is Riny Rutjens op de vierde plaats geëindigd in de marathon van Saumur. De uitslag is gisteravond aangepast nadat werd geconstateerd dat er een minuut te veel gerekend was bij Rutjens' snelle tijd in de zevende hindernis die hij snel en zonder problemen had afgelegd.

Rutjens is hierdoor naar de vijfde plaats gestegen in het individuele klassement, dat wordt aangevoerd door de Nederlandse teamleden Tom Engbers, Harrie Verstappen en Gerard Leijten. De individuele deelnemer Stephane Chouzenoux uit Frankrijk en Frederico de Beck uit Portugal onderbreken op de vierde plaats en zevende plaats de oranje gekleurde top acht waarin Letteboer zesde en Jacob Jan Kramer achtste staat.

De jury besloot gisteren ook alle tijdfouten in het staptraject te laten vervallen omdat er problemen waren met de tijdwaarneming. Dit leverde de nodige verschuivingen op in het marathon-en tussenklassement.

De Belg Marc Dieleman kiepte om in de tweede hindernis en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Daar werd een gebroken bekken geconstateerd.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.