Politie Gelderland-Zuid

Gevaarlijk weggedrag, rijbewijs kwijt

Nijmegen, 12-06-2011 o Zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur werd een 41-jarige man uit Nijmegen aangehouden in de wijk Weezenhof in Nijmegen. Na een achtervolging vanaf de A73 werd hij na zeer gevaarlijk weggedrag door de agenten tot stoppen gedwongen en aangehouden.

De agenten zagen de man op de A73 rijden en het viel hen op dat het linkerachterwiel nogal stuiterende bewegingen maakte. Zij wilden de auto even verderop laten stoppen om de bestuurder hierop te wijzen. De agenten gingen naast de Nijmegenaar rijden en probeerden oogcontact te krijgen. Hij reageerde hier niet op. De agenten die in een opvallende auto reden gingen voor de auto rijden en gaven via de transparant aan dat de bestuurder hen moest volgen. Ook werd het zwaailicht en de sirene aangezet om de man er van te doordringen dat het serieus was.

De verdachte reageerde hier niet op en ging er na de nodige capriolen met hoge snelheid vandoor. Omdat het erg druk was en de verdachte met zeer hoge snelheid reed hebben de agenten de man op afstand gevolgd. De verdachte haalde autos links en rechts in er ontstonden zeer gevaarlijke situaties. De bestuurder hield geen enkele rekening met de andere weggebruikers. De agenten zagen dat de bestuurder van de bewuste auto uiteindelijk de afslag Dukenburg nam. Nadat de verdachte het rode verkeerlicht had genegeerd, wisten de agenten de verdachte even later aan te houden in de 50e straat van de Weezenhof.De verdachte werd in verzekering gesteld. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. (14)

Laatst gewijzigd 12-06-2011 10:53 | © Regio Gelderland-Zuid |