Politie Gelderland-Zuid

Gevaarlijk rijgedrag; rijbewijs ingevorderd

Culemborg, 12-06-2011 o Een 26-jarige vrouw uit Kesteren is in de nacht van zaterdag op zondag haar rijbewijs kwijtgeraakt. Dit was het gevolg van haar gevaarlijke rijgedrag op de Parallelweg West in Culemborg.

Agenten reden op hun bikes over de Parallelweg-West en waren belast met het toezicht op straat in de omgeving van een uitgaansgelegenheid. Het was erg druk met fietsers en voetgangers. De agenten zagen dat een auto met hoge snelheid uit de richting van het station in hun richting reed. De personenauto, naar later bleek bestuurd door de 26-jarige vrouw uit Kesteren, reed met volle vaart op de agenten af en minderde ook geen vaart voor een grote groep fietsers die haar tegemoet kwam. De agenten keerden om en reden in de richting van de uitgaansgelegenheid. Daar was door hen eerder op de avond die zelfde auto ook gezien.

De vrouw stapte net uit en reageerde nogal laconiek op de aantijgingen van de agenten. Wel gaf ze aan te hard te hebben gereden. De vrouw werd aangehouden en er werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Het rijbewijs werd ingevorderd. (14)

Laatst gewijzigd 12-06-2011 13:16 | © Regio Gelderland-Zuid |