Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 12 juni

Noord-Holland Noord, 12-06-2011 o 14.00 uur

Jonge inbrekers aangehouden

Callantsoog, zondag 12 juni 2011.

Om 5.30 uur zijn op de Jewelweg vier jongens in de leeftijd van 13 tot 17 jaar uit Den Helder aangehouden op verdenking van een inbraak bij een snackbar aan de Duinweg. Een getuige zag de vier jongens inbreken en kon de politie ook vertellen in welke richting ze liepen. Kort daarna zagen agenten de jongens lopen en konden drie van hen direct worden aangehouden. Een van hen, de 13-jarige jongen, probeerde er nog vandoor te gaan. Maar hij kon kort daarop door een agent met een politiehond uit de bosjes worden gehaald.De jongens zijn via de achterzijde de snackbar ingegaan en hebben onder andere flesjes drinken en sigaretten buitgemaakt. Alle spullen zijn in beslag genomen. De jongens krijgen een proces-verbaal.

Verdachte van mishandeling aangehouden

Alkmaar, zaterdag 11 juni 2011.

Rond 14.30 uur hebben agenten op de Laat een 42-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 28-jarige man uit Heerhugowaard. De man reed in zijn auto op de Laat toen de verdachte voor zijn voertuig ging lopen en met zijn vuisten op de auto sloeg. Toen de man wilde uitstappen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. Er ontstond een handgemeen. Twee voor het slachtoffer onbekende mannen hielpen hem de verdachte in bedwang te brengen. Ook belden zij de politie. Later bleek dat ook deze mannen door de verdachte waren lastig gevallen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Drank in het verkeer

Alcohol in het verkeer is een van de grootste oorzaken van ernstige aanrijding. Om die reden wordt dagelijks gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Vaak gebeurt dit door gerichte controles, maar vaak ook tijdens reguliere politiepatrouilles.

Een opsomming van de meest opmerkelijke controles:

Den Helder, zondag 12 juni 2011.

Op het Willemsoord is rond 00.50 uur een 46-jarige man uit Broek op Langedijk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Twee beveiligingsmedewerkers zagen hoe de man onvast ter been zijn auto in stapte door het gebruik van alcohol en tegen een paal aan reed. Zij pakten de sleutel af en waarschuwden de politie. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie kee teveel had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Castricum, zondag 12 juni 2006.

Op de Mient is rond 3.00 uur een 19-jarige vrouw uit Limmen aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van drank. Ze bleek vier paaltjes omver te hebben gereden. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw, een beginnend bestuurder, ruim vijf keer teveel had gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 11 juni 2011.

Tussen 22.00 en 4.00 uur is op de Noorderkade een alcoholcontrole gehouden. Van de 522 gecontroleerde bestuurders, bleken zes personen teveel te hebben gedronken. Van vier mensen is het rijbewijs ingevorderd. Twee drankrijders waren beginnend bestuurders.

Aanrijding

Venhuizen, zondag 12 junie 2011.

Op de Markerwaardweg is rond 3.30 uur een automobilist, 19 jaar uit Andijk, gewond geraakt bij een aanrijding. Volgens een getuige reed de auto over deze weg in de richting van de Provinciale weg N506. Bij de kruising van de Markerwaardwweg met de Buurt raakte de auto door onbekende reden van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. De man is met letsel aan zijn schouders naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een bloedproef moet uitwijzen of er alcohol in het spel is geweest. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Bezit harddrugs

Alkmaar, zaterdag 11 juni 2011.

Op de Herenstraat is omstreeks 11.00 uur een 29-jarige man uit Duitsland aangehouden. Hij lag in zijn auto te slapen toen agenten hem wilden controleren. In zijn auto vonden zij drie wikkels met daarin vermoedelijk drugs. Dit is in beslag genomen en wordt nog onderzocht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging agenten

Alkmaar, zondag 12 juni 2011.

Rond 2.45 uur is op de Nieuwe Schermerweg een 30-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Hij schold een agent uit die bezig was met het houden van een alcoholcontrole. De man kon mee naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zondag 12 juni 2011.

Rond 4.00 uur is op de Molenbuurt een 24-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden. Hij weigerde zijn identiteit te geven nadat agenten hem bekeurden voor wildplassen. De man reden weg en schold de agenten uit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden tijdens rijverbod

Stompetoren, zondag 12 juni 2012.

Op de Noordervaart hebben agenten rond 5.00 uur een 35-jarige man uit Grootebroek aangehouden. Hij saboteerde bij een alcoholcontrole zeven keer de blaastest. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 24 uur. Vijf minuten later zagen de agenten de man toch rijden in zijn auto. Hij weigerde weer de ademanalyse en hierop is zijn auto in beslag genomen. De man krijgt een proces-verbaal.

Dreigen met mes

Hoorn, zaterdag 11 juni 2011.

Rond 22.00 uur is op de Veemarkt een 30-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij was eerder op de dag betrokken bij de diefstal van een tas op de Appelhaven. De eigenaren waren al achter hem aangerend maar konden de man niet meer achterhalen. Hij ging er vandoor met het geld uit de tas en ook een telefoon. Toen de eigenaren van de tas later op de avond op het terras zaten, kwam de verdachte weer in beeld en gingen zij achter hem aan. De verdachte bedreigde echter zijn belager, een 30-jarige agent in burger, met een mes. Ook kreeg hij verschillende voorwerpen naar zijn hoofd geslingerd. Agenten konden dankzij de informatie van de 30-jarige man, de verdachte aanhouden. De man kon mee naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte ernstige mishandeling aangehouden

Andijk, zondag 12 juni 2012.

In de vroege ochtend is in zijn woning een 27-jarige man uit Andijk aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van ernstig geweld tegen een 34-jarige man uit dezelfde woonplaats. Het slachtoffer belde rond 4.30 het alarmnummer van de politie en vertelde dat hij mishandeld was. Agenten troffen het slachtoffer hevig bloedend aan zijn gezicht aan op de Middenweg. Hij bleek ernstig letsel aan zijn gezicht te hebben opgelopen en kon nauwelijks praten. De man is opgenomen in het ziekenhuis en moest geopereerd worden. De politie neemt deze mishandeling zwaar op en stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van dit misdrijf. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Grootebroek: 0900 8844.

Woninginbraken

Den Helder, zondag 12 juni 2011.

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een woning aan de Tuinstraat. De dieven kwamen binnen via een achterdeur en gingen er van door met onder andere een computer en een geluidsinstallatie.

Den Helder, zondag 12 juni 2011.

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een woning aan de Kamperfoeliestraat. Daarbij is een kluis ontvreemd. De dieven zijn vermoedelijk binnen gekomen via een raam aan de achterzijde van het huis.

Den Helder, zondag 12 juni 2011.

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een woning aan de Wilhelminasraat. De daders kwamen binnen via een keukenraam. De dieven gingen er vandoor met geld.

Eventuele getuigen van deze inbraken worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder.

Mishandeling groep jeugdigen

Callantsoog, zondag 12 juni 2011.

Een 24-jarige man uit Breukelen is rond 00.30 uur mishandeld door een groep onbekende mannen. Hij maakte deel uit van een groep jongeren uit Breukelen. Na een feestje in de kantine van een camping wilden zij via de Abbestederweg naar het centrum van het dorp lopen. Plotseling stopte een grijze of blauwe Volkswagen Transporter en kwamen hier ongeveer 8 jongens uit in de leeftijd van 20-25 jaar. Zij vielen de groep uit Breukelen aan zonder enige aanleiding. De 24-jarige jongen kon niet meer vlucten en werd geschopt, geslagen en besmeurd met lijm. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd, rug en armen. De politie neemt deze zaak hoog op en is een onderzoek gestart. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen: 0900 8844.

Aanrijding met letsel

Hoorn, zondag 12 juni 2011.

Op de Provinciale weg ter hoogte van de Lageweg is rond 00.10 uur een auto over de kop geslagen. De bestuurster, een 27-jarige vrouw uit Oosterblokker is daarbij gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak verloor zij de macht over het stuur, de auto slingerde over de weg, kwam in de berm terecht en sloeg over de kop. Een passagier, een 38-jarige vrouw uit Hoorn, kon zelf uit het voertuig klimmen. De brandweer heeft de bestuurster uit het voertuig geknipt. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een bloedproef moet uitwijzen of de vrouw onder invloed was van alcohol. Haar rijbewijs is ingevorderd.