Gemeente Reimerswaal


Extra vliegbewegingen op vliegbasis Woensdrecht door KCT oefening

Van maandag 13 juni tot en met vrijdag 24 juni vindt op vliegbasis Woensdrecht oefening Lowlands 2011 plaats. Gedurende deze oefening staat het optreden van het Korps Commando Troepen (KCT) samen met ondersteunende land- en luchtmachteenheden centraal. Ook de Belgische special forces en luchtmacht nemen deel aan deze oefening. Als gevolg van het tweewekelijkse scenario is vliegbasis Woensdrecht gedurende vier dagen in de avonduren geopend om extra vliegbewegingen te faciliteren.

De vliegbewegingen vinden van woensdag 15 juni tot en met vrijdag 24 juni plaats in de omgeving van vliegbasis Woensdrecht en vliegbasis Weelde (België). Voor de oefening worden een C-130 Hercules transportvliegtuig, Chinook transporthelikopters en Apache gevechtshelikopters van de Koninklijke Luchtmacht en C-130 Hercules transportvliegtuigen, Agusta 109 transporthelikopters en F-16 gevechtsvliegtuigen van de Belgische luchtmacht ingezet. Op woensdag 15 juni, donderdag 16 juni, dinsdag 21 juni en woensdag 22 juni is de vliegbasis in de avonduren open gesteld tot uiterlijk 23.00 uur.

Voor informatie over vliegbewegingen, zie
http://www.defensie.nl/actueel/ vliegbewegingen of NOS teletekstpagina 766. Voor nadere vragen en eventuele klachten kunt u bellen met Bureau Communicatie van de vliegbasis Woensdrecht, telefoonnummer 0164-693939. Klachten kunt u eveneens indienen via het digitale formulier op http://www.defensie.nl/actueel/ vliegbewegingen of via het gratis telefoonnummer 0800-0226033.