Ingezonden persbericht


De Schorre pakt uit met 4 topevenementen

Activiteitenkalender 2011 - Provinciaal Recreatiedomein De Schorre - Boom

Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre pakt in 2011 uit met 4 topevenementen. Natuurliefhebbers kunnen 13 juni hun hartje ophalen op de Planten- en Ambachtendag. Voor de kids is er 21 augustus Schorremorrie, een kinderfestival in samenwerking met de Gezinsbond. 4 september is het de beurt aan de durvers en avonturiers. Xtreme Xperience laat bezoekers dan volledig gratis, proeven van extreme sporten. Bij koude temperaturen in december zorgt Putteke Winter voor feeërieke taferelen.

'De Schorre is in de afgelopen 9 jaar geëvolueerd van een - toentertiijd nog relatief onbekend - recreatiedomein mett sportieve mogelijkheden naar een evenementenlocatie met uitstraling tot ver buiten de provinciale grenzen.', aldus gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Recreatiedomeinen. 'Vandaag huren tal van organisaties het terrein af, zoals ondermeer voor TomorrowLand. Maar de provincie is zelf ook organisator van heel wat toffe evenementen.' Zo hebben we ook in 2011 ook een straffe agenda voor De Schorre. Telkens weer met een andere invalshoek en voor een gevarieerd publiek, zorgt De Schorre steeds voor topevenementen dicht bij huis.

()

()

Planten-en ambachtendag:
Een gezellige markt met meer dan 100 standhouders waarbij allerlei bloemen-en planten, biologische producten, ambachtelijke & handgemaakte dingen worden verkocht. Randanimatie, livemuziek en hapjes en drankjes maken het aanbod compleet. Praktisch:
Wanneer: pinkstermaandag 13 juni 2011
Uren: 10 uur - 17uur
Inkom: 2¤ (kinderen onder de 12 jaar gratis)

Schorremorrie:
Het kinderfestival bij uitstek! Een greep uit het aanbod: springkastelen, go-cars, trampolines, zweefmolens, eendjes vissen, rups, grimme, klimmen, ponyrijden, brandweer parcours, choppers, kindervoorstelling, circusinitiatie, ballenbad, ... Dit evenemment gaat door in samenwerking met de Gezinsbond. Praktisch:
Wanneer: zondag 21 augustus 2011
Uren: 13 uuur - 18 uuur

Inkom: 4¤ pp (3¤ pp kortingstarief)

Xtreme Xperience:
'Xtreme Xperience' staat voor show, spektakel, avontuur en amusement. Geniet van extreme demonstraties van internationale toppers of waag zelf je kans en neem deel aan de talrijke initiaties van parapente-acro, slackline, wakeboarden tot bike trial en nog zoveel meer. Praktisch:
Wanneer: zondag 4 september 2011
Uren: 10 uur - 17uur
Inkom: gratis

Putteke Winter:

Putteke Winter staat voor een feeërieke winterwandeling langsheen de mooiste plekjes van De Schorre. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen en klank-en lichtspelen. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, jenever, ijsberendemonstraties en nog zoveel meer. Dit alles gaat door in het prachtig decor van De Schorre waarin het landschap wordt omgetoverd in een sprookje!

Praktisch:
Wanneer: vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2011
Uren: 18u - 223u
Inkom: gratis

Praktische info
waar:
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1 bus 1, 2850 Boom