Gemeente Harlingen


vanaf 16 juni van start

Harlinger Jeugdgemeenteraad vanaf 16 juni van start

Op 16 juni is de eerste vergadering van de jeugdgemeenteraad in Harlingen. Op die avond zal burgemeester Scheffer de jeugdige raadsleden in het stadhuis verwelkomen en de jeugdgemeenteraad installeren.

De afgelopen weken hebben jeugdigen, vooral leerlingen van de rsg Simon Vestdijk en de Maritieme Academie, zich aangemeld voor de jeugdgemeenteraad.
In de aanmeldingen staan leuke reacties waaruit blijkt dat er onder de jeugd veel motivatie is om mee te praten in de raad en te leren hoe je een gemeente bestuurt.Met de groep, die in de startblokken staat, kan de jeugdgemeenteraad een actieve start maken. De gemengde samenstelling belooft leuke discussies en levendige inbreng van de deelnemers.

De jongeren die zich hebben aangemeld krijgen een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst in het stadhuis. De begeleidingsgroep gaat dan met de kandidaat raadsleden bespreken hoe de vergaderingen worden opgezet, hoe de begeleiding vorm krijgt en vooral waarover de jeugdgemeenteraad gaat praten. Deze informatiebijeenkomst is belangrijk voor de wijze waarop de raad gaat werken. De raad is immers niet alleen voor de jeugd maar vooral van de jeugd.

De begeleidingsgroep is uitgebreid en bestaat nu uit Mirjam Datema (CDA), Sjoerd Brandsma (PvdA), Meindert Lodewijks (VVD), Bouke van der Pol (FWH) en Jeannette Kelder (SP).

Jongeren van 14 tot 18 jaar die belangstelling hebben voor de jeugdgemeenteraad kunnen zich nog steeds aanmelden op jeugdgemeenteraad@harlingen.nl.