Modint


PERSINFORMATIE
Zeist, 19 mei 2011

GRAND SEIGNEUR 2011 voor ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Op 16 juni aanstaande wordt de hoogste onderscheiding binnen de modebranche, de 24 e "Grand Seigneur" worden uitgereikt aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. De modeopleidingen van ArtEZ zijn vanwege hun creatieve en innovatieve onderwijs internationaal bekend. De bij de onderscheiding behorende sculptuur, een ontwerp van Wendela Gevers Deynoot, wordt uitgereikt door MODINT-voorzitter Alphons Schouten aan Charlotte Bik, directeur Fashion & Product Design van ArtEZ. De jury bestaande uit Jan Berger, Louki Boin, John de Greef, Liesbeth in 't Hout, Frans Ankoné en voorzitter Han Bekke, waren het dit jaar unaniem eens met de keuze van de 24e Grand Seigneur winnaar. Vooral onder het krachtige beleid van de inmiddels overleden docente Elly Lamaker, leverde de afdeling modevormgeving van ArtEZ ­ destijds Academie Beeldende Kunsten en Vormgeving Arnhem ­ in de afgelopen 58 jaar een imposante lijst afgestudeerden, waarvan een aantal internationaal succesvol hebben geopereerd. Ook de laatste decennia maken veel in Arnhem afgestudeerden naam als ontwerper/modemaker, illustrator, stylist of moderedacteur, modeconsulent of als docent. Onder hen zijn ook een aantal vroegere winnaars van de Grand Seigneur: Clemens Rameckers en Arnold van Geuns (Ravage), Marian Wigger, Lidewij Edelkoort, Piet Paris, Viktor Horsting en Rolf Snoeren (Viktor & Rolf). De jury is van mening dat ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten van zeer grote betekenis is voor het internationale modeonderwijs en de modebranche in het algemeen. Al eerder mochten naast modeontwerpers o.a. een illustrator, fotografenduo en dan nu een modeopleiding de belangrijke prijs in ontvangst nemen. "Wij zijn trots op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als nieuwe "Grand Seigneur" winnaars", aldus juryvoorzitter Han Bekke.

MODINT is dé ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. De 800 aangesloten ondernemingen realiseren een gezamenlijke omzet van 9 miljard met de productie en/of handel van kleding, modeaccessoires, interieurtextiel, tapijt en overige textiele producten.

Afdeling communicatie www.modint.nl 05-2011

PERSINFORMATIE
De Grand Seigneur is dé oeuvreprijs voor de modebranche en wordt jaarlijks toegekend door MODINT, de ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. Vorig jaar ging de prijs naar het fotografenduo Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin.

Bijlagen: Reactie ArtEZ op de toekenning van de 24e Grand Seigneur Algemene informatie over de Grand Seigneur en overzicht van de ontvangers van de Grand Seigneurs


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------