Gemeente Dongen

Voorlichtingsbijeenkomsten regionaal bodembeleid

Publicatiedatum: 25-5-2011

In de regio Midden- en West-Brabant heeft een groot aantal gemeenten samengewerkt om regionaal uitwisseling en toepassing van grond mogelijk te maken. Hiertoe zijn de bodemkwaliteitskaarten van afzonderlijke gemeenten op elkaar aangesloten en hanteren deze gemeenten hetzelfde beleid. Het is dus vanaf nu mogelijk om, zonder hoge kosten voor partijkeuringen, grond uit de regio te ontgraven en elders binnen het beheergebied toe te passen. Door hergebruik van grond te stimuleren en te faciliteren wordt ook invulling gegeven aan het principe van duurzaam bodembeheer.

Om u nader te informeren over dit regionale beleid vinden er op 14 en 16 juni aanstaande een tweetal voorlichtingsbijeenkomsten plaats in de regio. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u geïnformeerd over het besluit Bodemkwaliteit en de implementatie ervan binnen de regio. Ook zal er aandacht zijn voor praktijksituaties en naleving van de regels uit dit regionaal beleid.

Deelnemende gemeenten zijn: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Tilburg, Werkendam en Woudrichem.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?
Aannemers, loonwerkers en iedereen die veel met grondverzet te maken heeft is van harte welkom.

Waar?
Dinsdag 14 juni 2011: Motel Van der Valk, Klein Zwitserland 8 te Gilze. Donderdag 16 juni 2011: AC Restaurant, Beneluxweg 1 te Oosterhout.

Het programma ziet er als volgt uit:
Ontvangst vanaf 19.00 uur

19.30 uur Welkomstwoord

19.40 uur Presentatie Besluit Bodemkwaliteit (kansen en knelpunten) door AgentschapNL/Bodem+

20.00 uur Regionaal beleid nader bekeken (Oranjewoud)

20.30 uur Pauze

20.45 uur Praktijksituaties (gemeente Werkendam)

21.05 uur Spelregels en toezicht (gemeente Tilburg)

21.25 uur Vragen/discussie

21.45 uur Afsluiting

Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Wel dient u rekening te houden met een beperkt aantal plaatsen dat beschikbaar is per bijeenkomst. Indien u geïnteresseerd bent, dient u zich vooraf in te schrijven. U kunt zich aanmelden bij Oranjewoud, via het emailadres: secrbodemost@oranjewoud.nl.

Vermeld hierbij uw naam, uw bedrijfsgegevens en voorkeursdatum. U ontvangt dan een bevestiging met nadere gegevens.

Zie ook:


* Johan Brouwers niet dé Uitblinker 2011