Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Agenda

Algemene Vergadering en themabijeenkomst op 16 juni 2011 Datum: Donderdag 16 juni 2011
Tijd: 17:00 - 20:30
Lokatie: Antropia cultuur- en congrescentrum, Driebergen

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Vanaf 16.15 uur Zaal open

16.30 - 17.00 uur Ontvangst (koffie/thee)

17.00 - 18.00 uur Algemene Vergadering

18.00 - 18.15 uur Pauze

18.15 - 19.30 uur Themabijeenkomst

19.30 - 20.30 uur Buffet

Locatie voor beide bijeenkomsten is het Antropia congres- en vergadercentrum in Driebergen; zie routebeschrijving.

Agenda

Op de agenda staan de volgende punten:


1. Mededelingen


2. Vaststellen conceptverslag van de AV d.d. 18 november 2010


3. Conceptjaarverslag 2010


4. Conceptjaarrekening 2010, verslag financiële commissie en

accountantsverslag


5. Aanpassingen Governancecode Woningcorporaties


6. Rondvraag en actualiteit


7. Sluiting

Themabijeenkomst: herziening woningwet en intern toezicht

Aansluitend aan de algemene vergadering vindt een themabijeenkomst plaats over de herziening van de woningwet en het interne toezicht.

Minister Donner (BZK) heeft het wetsvoorstel Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting onlangs ingediend bij de Tweede Kamer.

In dit wetsvoorstel worden een aantal onderwerpen geregeld die rechtstreeks van invloed zijn op het interne toezicht en de voor de VTW relevante thema's.

Het gaat hierbij met name om bepalingen voor commissarissen en bestuurders, de inrichting van het externe toezicht, de relatie intern en extern toezicht, het algemeen verbindend kunnen verklaren van codes en overeenkomsten, de rol van de minister en de Ondernemingskamer bij het schorsen en ontslaan van commissarissen en het toezicht op verbindingen in verband met de scheiding van DAEB en niet-DAEB activiteiten.

Sprekers zijn de heren Jim Schuyt (voorzitter directieraad de Alliantie en voorzitter van De Vernieuwde Stad), Jan van der Moolen (algemeen directeur CFV) en Heino van Essen.

Aanmelden en vergaderstukken

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Het volledig ingevulde formulier ontvangen wij 't liefst niet later dan 1 juni.

De vergaderstukken en de routebeschrijving worden rond diezelfde datum verstuurd. Vanaf dan zijn ze ook te downloaden vanuit het besloten ledengedeelte op de website www.vtw.nl. Als u zich na 1 juni aanmeldt liggen de vergaderstukken op 16 juni voor u klaar in `Antropia'.

Voor vragen of opmerkingen over de vergaderstukken kunt u contact opnemen met Albert Kerssies (tel.: 06-29 60 67 02, e-mail: a.kerssies@vtw.nl) of Ingrid van der Kraan (tel.: 06-44 81 20 38, e-mail: i.vdkraan@vtw.nl).

Uw eventuele afmelding ontvangen wij graag schriftelijk, onder opgave van reden op bureau@vtw.nl.

Tot slot vragen wij uw aandacht voor het volgende.

Als u zich aanmeldt voor een (gratis) bijeenkomst, houden wij rekening met uw aanwezigheid en maken wij kosten.

Bij afmelding tot uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de bijeenkomst of evenement worden geen kosten berekend aan de organisator. Meldt u zich echter binnen 7 dagen voor aanvang af, dan worden VTW zogenaamde ` no show' kosten in rekening gebracht.

Wij verzoeken u daarom goed na te denken voor u zich aanmeldt voor een `gratis' bijeenkomst. Bij ` no show' is uw aanmelding namelijk niet meer gratis voor de organiserende instantie, in dit geval VTW.