Gemeente Aalsmeer

woningbouwplannen terrein gemeentewerf

Inloopavond over woningbouwplannen terrein gemeentewerf

Ontwikkelingsbedrijf &2=1 organiseert een inloopavond over de plannen voor woningbouw op en rond de Gemeentewerf aan de Zwarteweg. Deze inloopavond zal op donderdag 16 juni plaatsvinden van 19.00 tot 20.30 uur in de kantine van de brandweerkazerne.

Het `deelplan Zwarteweg', dat onderdeel is van het grotere project De Tuinen van Aalsmeer, wordt begrensd door de Burgemeester Kasteleinweg, de brandweerkazerne, de woningen langs de Hortensialaan en de groenzone langs de Gloxiniastraat. Belangstellenden kunnen gedurende de avond vrij binnenlopen om de aanwezige plantekeningen en maquette te bekijken. Tijdens de avond zijn medewerkers van Ontwikkelingsbedrijf &2=1, Gemeente Aalsmeer en het Stedenbouwkundige ontwerpbureau Groosman & Partners aanwezig om u nadere toelichting en antwoord op uw vragen te geven. Tevens kunt u uw opmerkingen achterlaten op een reactieformulier of achteraf een e-mail sturen naar: info@detuinenvanaalsmeer.nl.

Werk in uitvoering

Het getoonde plan is nog geen gereed stedenbouwkundig plan, maar `werk in uitvoering'. De bedoeling is dat na de inloopavond de plannen worden afgemaakt, waarbij - als dat mogelijk is - de ideeën en eventuele bezwaren van bewoners worden meegenomen. Het resultaat is een zogenaamd `Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp' (DSO) dat door het gemeentebestuur zal worden vastgesteld. Het DSO komt niet ter visie, maar vormt de basis voor het bestemmingsplan. Na vaststelling van het DSO zal de bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Het (voor)ontwerp bestemmingsplan komt vervolgens tweemaal ter visie. Hierop kunnen inwoners en belanghebbenden te zijner tijd hun zienswijzen inbrengen. De plannen voor `De Tuinen van Aalsmeer' worden uitgevoerd door Ontwikkelingsbedrijf &2=1, een samenwerking tussen Gemeente Aalsmeer en Bohemen B.V.