Debat 'Het Eigene van de Overheid' op 16 juni in Nieuwspoort

Persbericht van CAOP

PERSUITNODIGING
Op 16 juni van 18.00 tot ongeveer 20.45 uur vindt in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag het openbare debat 'Het Eigene van de Overheid' plaats. Minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is een van de sprekers. Het debat is een initiatief van het CAOP uit Den Haag in samenwerking met de Albeda Leerstoel en de Ien Dales Leerstoel.

Wat is het 'eigene' van de overheid?
Welke maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen zijn op dit moment van invloed op het eigene van de overheid? Het CAOP signaleert een toenemende behoefte aan het herformuleren van een heldere en gedeelde visie over het werken in de publieke sector. Wat maakt dat werken in die sector bijzonder? Moet de rechtspositie van de ambtenaar bijvoorbeeld genormaliseerd worden? Doet het afleggen van de ambtseed er nog steeds toe? Staan jonge medewerkers anders in hun werk dan oudere generaties en wat zijn daarvan de gevolgen? En hoe zit het met marktwerking in relatie tot het eigene van de overheid?

Intensieve voorbereiding
Op weg naar het openbare debat zijn besloten debatten en LinkedIndiscussies gehouden. Daaraan hebben vertegenwoordigers uit het beleid en de praktijk van de publieke sector, de wetenschap en de politiek deelgenomen. Ook is de publicatie 'Het eigene van de overheid' uitgebracht met bijdragen zoals 'Impasse of kans?', 'Marktwerking en de rol van de overheid' en 'Bondgenoot van de burger' uitgebracht. Iedere deelnemer aan het debat ontvangt van te voren een exemplaar.

Deelnemers
Naast minister Donner nemen onder andere professor mr. R. (Roel) Bekker en professor mr. L.C.J.(Loe) Sprengers (hoogleraren Albeda Leerstoel, professor mr. A. (Alexander) de Becker (hoogleraar Ien Dales Leerstoel), drs. J.W. (Jan Willem) Holtslag (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) en drs. H. (Hans) Borstlap (Raad van State). Ook de auteurs van de publicatie zorgen voor discussiestof, zoals drs. E. (Eliane) Schoonman (Issues Management Institute, Amsterdam), G. (Guido) Rijnja (Bestuursdienst Rotterdam) en drs. L. (Leon) Klinkers (Werkmaatschappij ministerie van BZK). De debatleider is freelance journalist Esther van Rijswijk. Over de opbrengst van het debat verschijnt een nieuwe publicatie.

*

Links:
http://www.caop.nl



Razende Robot Reporter